Foto-Shutterstock

Lasām instrukciju! 0

Izvēloties testu, jāņem vērā vairāki instrukcijas rādītāji.

Reklāma
Reklāma
7 produkti, kurus nedrīkst otrreiz sildīt: tie var nodarīt būtisku kaitējumu veselībai
Dārzs
FOTO. Cik šogad maksā stādi, un kas ir piedāvājumā? Reportāža no Siguldas Stādu parādes
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā
Lasīt citas ziņas

Specifika. Līdztekus grūtniecības hormonam sievietes organismā ir arī citi hormoni ar ļoti līdzīgu molekulāro struktūru, tāpēc tests var uzrādīt kļūdainu rezultātu. Tikai sadalot grūtniecības hormona molekulu, var iegūt sastāvdaļu, kas to atšķir no līdzīgajām molekulām. Ja testā izmantots šāds princips, instrukcijā tas tiek norādīts un testa precizitāte ir 99%.

Jutības slieksnis. Runa ir par diagnostikai nepieciešamās HCG koncentrācijas rādītāju. Sievietei, kurai nav iestājusies grūtniecība, HCG saturs urīnā parasti ir 5 mlU/ml. Jo lielāks grūtniecības laiks, jo augstāka koncentrācija. Maksimums tiek sasniegts grūtniecības 12. nedēļā. Lielai daļai testu darbības slieksnis ir 25–30 mlU/ml, un ar to pietiek, lai grūtniecību noteiktu jau pirmajā mēnešreižu aizkavēšanās dienā. Ja norādītais jutības skaitlis ir mazāks, tests sniegs atbildi agrāk. Ir testi ar paaugstinātu jutību, t.i., 10–20 mlU/ml, un tie spēj noteikt grūtniecību jau 7–9 dienas pēc dzimumakta vai 5–7 dienas pirms gaidāmajām mēnešreizēm. Turklāt šādiem testiem ir papildu ticamības faktori, tostarp tas uztver pat t.s. agrīnās HCG frakcijas.

CITI ŠOBRĪD LASA
Ja testu veic pārāk īsā laikā pēc apaugļošanās, HCG līmenis var būt zems, tāpēc tiek uzrādīts negatīvs rezultāts. Ja tomēr ir aizdomas par iespējamu grūtniecību, testu pēc 2–3 dienām ieteicams atkārtot.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.