Foto – Shutterstock

Nomāt vai pirkt? 0

Novados karnevāla tērpus var meklēt kultūras namu noliktavās, bet galvaspilsētā tos iznomā ļoti daudzi uzņēmumi. Lūk, daži saloni Rīgā.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Saskaņa pēc vārdiem: 5 vārdu pāri, kuriem, pēc mākslīgā intelekta domām, ir vislabākā saderība
Vācu ģenerālleitnants prognozē, vai un kad Krievija varētu būt gatava uzbrukt NATO valstīm
Krievu murgs Turcijā: turki Krievijas pilsoņus izsēdina no lidmašīnām un neļauj lidot uz citām valstīm
Lasīt citas ziņas

• Karnevāla un teātra tērpi (www.bernu­kostimi.lv). Nomas maksa ir 5–25 eiro atkarībā no tērpa komplektācijas. Iespējams izvēlēties dzīvnieku kostīmus, pasaku tēlus, tērpus par meža un dārza tematiku.

• IU “Sers” (www.sers.lv) pieejami 600 karnevāla tērpi. Nomas maksa – 9,50 eiro, termiņš – trīs dienas.

CITI ŠOBRĪD LASA

• Radošā studija “Laiva” (www.laivas­balles.lv) piedāvā 250 karnevāla tērpus bērniem. Nomas maksa ir 7–10 eiro, termiņš – 48 stundas. Pieejami vairāk nekā 160 pasaku tēli.

• “Rīgas rēvija” (wwww.baloni.lv) karnevāla tērpus iznomā par 9 eiro diennaktī (ķīlas nauda – 21 eiro). Plašā klāstā ir gan meža, gan mājas dzīvnieki, kā arī filmu un multi­pli­kācijas filmu personāži.

Pret iznomāto tērpu jāizturas ļoti saudzīgi. Nomas uzņēmumi iekasē diezgan lielu ķīlas naudu (aptuveni 20–40 eiro), ko atdod, ja tērps nav sabojāts, bet, ja tas ir netīrs vai saplēsts, patur daļu vai visu iemaksāto drošības naudu.

Jauna karnevāla tērpa izmaksas atšķiras atkarībā no tā daļu daudzuma un kvalitātes. Piemēram, www.ammari.lv cena ir, sākot no 20 eiro par kombinezona tipa kostīmu ar galvas masku, savukārt www.kostimi.lv apmetnis ar galvas masku maksā, sākot no 15 eiro. Atsevišķas detaļas, teiksim, tumsā spīdošus tauriņa spārnus, sikspārņa spārnus, dažādu dzīvnieku ragus un maskas var nopirkt par 5–6 eiro. Karnevāla tērpi (gan nomā, gan jauni veikalā) lielākoties domāti bērniem līdz 14 gadu vecumam.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.