Foto – Shutterstock

Ovulācijas pazīmes 0

Aptuveni divas dienas pirms ovulācijas pastiprināti parādās šķidri, gļotaini, staipīgi, caurspīdīgi izdalījumi no maksts, jo hormonu ietekmē sašķidrinās dzemdes kakla gļotu korķis, lai, pienākot auglīgajām stundām, spermatozoīdiem jau būtu pavērti vārtiņi.

Reklāma
Reklāma
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 20
Krievija konfiscē itāļiem rūpnīcas. Itālijas atbildes gājiens ir filigrāns
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 24
Lasīt citas ziņas

Vēsma Kažociņa stāsta, ka ginekologs, izmeklējot pacienti, var redzēt, ka ovulācijas laikā dzemdes kakla kanāls kļūst caurspīdīgs un atgādina dzidru acs zīlīti, tādēļ dakteri to mēdz dēvēt par zīlītes simptomu. Ikdienā tas ir piebriedis un piepildīts ar baltām biezpienveida gļotām.

Daudzas sievietes ovulāciju sajūt ar uzpūtušos vēderu, dūrieniem vai sāpēm vienā vai otrā sānā, jo izaugušais folikuls luteinizējošā hormona ietekmē strauji piebriest un pārplīst, bet vēdera dobumā iztecējušais šķidrums var kairināt vēderplēvi.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kā norāda ginekoloģe, ovulācijas sāpes var viegli atšķirt no iekaisuma izraisītām sāpēm, jo pirmajā gadījumā iespējams precīzi noteikt to sākšanās laiku. Ja agrāk ovulācija nav likusi par sevi manīt, bet pēkšņi kļuvusi sāpīga, jāizvērtē, vai nepastāv iekaisums, kura dēļ olnīcas kļuvušas pastiprināti jutīgas.

Ārste ovulācijas sāpju gadījumā iesaka atgulties uz sāna, kur mazāk sāp, saliekt kājas un iedzert pretsāpju tableti. Fiziskas aktivitātes un vēdera masāža veicinās iekšēju asiņošanu un sāpes pastiprinās.

Reizēm ovulācijas laikā plīst arī kāds lielāks asinsvads, kas var izraisīt iekšēju asiņošanu. Dažas sievietes, pirmo reizi izjūtot stipras ovulācijas sāpes, nobīstas un izsauc ātro palīdzību. Daudzas tiek aizvestas uz slimnīcu, kur veic punkciju, lai izvērtētu, kas īsti noticis vēdera dobumā. Iespējams, nāksies veikt nelielu operāciju laparoskopiju.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.