Foto – Shutterstock

Liktenīgās dienas 0

Ja bērniņš noteikti nav vēlams, kontracepcija jālieto vismaz 2–3 diennaktis pirms un pēc paredzamās ovulācijas. Turklāt jāņem vērā, ka spermatozoīdi sievietes dzimumceļos spēj izdzīvot līdz pat piecām diennaktīm.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Katram cilvēkam ir sava piemērotākā un veiksmi nesošākā krāsa, ko var noteikt pēc dzimšanas datuma. Noskaidro savējo!
Kokteilis
Nosaukti 8 vārdu īpašnieki, kuriem gribot vai negribot sanāk iekulties nepatikšanās
Veselam
Izrādās, ka kanēlis patiesībā nemaz netop no kanēļkoka. 4 ēdienu viltojumi jeb produkti, kas nemaz nav tie, par ko tos uzskatām
Lasīt citas ziņas

Daudzas ir nesaprašanā, vai mazulis var pieteikties arī mēnešreižu laikā. Kā skaidro Vēsma Kažociņa, tā var gadīties, ja, piemēram, menstruālais cikls ilgst tikai 21 dienu un ir garas mēnešreizes.

! Ja vēlas ieņemt bērniņu, jāmīlējas jau pāris dienu pirms gaidāmās ovulācijas, lai spermatozoīdi laikus nokļūtu olvados. Ņiprie astaiņi ir tik mazi, ka to veikto attālumu līdz mērķim var salīdzināt ar cilvēka skrējienu divreiz apkārt zemeslodei.

CITI ŠOBRĪD LASA

Dažkārt pāri pieļauj kļūdu, sievietes auglīgajā periodā mīlējoties katru dienu. Tad spermatozoīdi nepaspēj nobriest, kas var būt viens no grūtniecības neiestāšanās iemesliem. Ja pusgada laikā, regulāri nodarbojoties ar seksu 2–3 reizes nedēļā, ņemot vērā auglīgās dienas un nelietojot kontracepciju, nav pieteicies mazulis, sievietei vērts doties pie ginekologa, veikt analīzes un ultrasonogrāfiju. Ja nekāda problēma neatklājas, pirms dziļākiem izmeklējumiem partnerim jāpārbauda sperma, jo pieredze liecina, ka vairāk nekā pusē gadījumu, kad pāris netiek pie bērniņa, neauglīgs ir vīrietis.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.