Foto – Marta Purmale

Kas jūs glāba? 5


Deviņdesmitajos gados pamazām kļuva pieejamas grāmatas par organisma attīrīšanu un veselīgu uzturu. Tā kā biju vārgs un neko daudz nevarēju darīt, lielākoties gulēju un lasīju. Guvu ļoti daudz vērtīgu atziņu. Viena no būtiskākajām – ikviens cilvēks nonāk šajā pasaulē, lai apgūtu dabas un dzīves likumus, kas ļauj dzīvot harmoniski. Ja kaut ko dara nepareizi, sākas veselības problēmas. Jebkura slimība ir mācība, kura liek apstāties un pārdomāt, kas dzīvē jāmaina.

Reklāma
Reklāma
“To bezjēdzīgo brīvdienu 1. maijā sen bija laiks izbeigt.” Sociālo tīklu lietotāju viedokļi par 1.maiju kā oficiālu brīvdienu
VIDEO. “Divas mašīnas pašvaldības policijas atbrauca” – Ogrē slēgts bērnu izveidotais dzērienu veikals
Norvēģijā ir pilsēta, kuras iedzīvotājiem jau vairāk nekā 70 gadus ir aizliegts nomirt. Nežēlīgs liktenis sagaida tos, kuri saslimuši 30
Lasīt citas ziņas

Grāmatu ietekmē pārgāju uz dalīto uzturu, kas paredz kombinēt produktus tā, lai gremošanas sistēma tos varētu ātri un labi pārstrādāt. Piemēram, gaļa jāēd ar dārzeņu salātiem, nevis ar ceptiem kartupeļiem, jo tas ir ļoti smags ēdiens – sagremošanai jātērē daudz enerģijas. Un ja vēl visam uzlej majonēzi… Kartupelī visvairāk vērtīgo vielu ir mizā, ko nogriežam. Mīkstums ir gandrīz tukšs, satur lielākoties cieti. Ēdot kartupeļus, cilvēks izmet enerģiju vējā, jo ieguvums ir niecīgs. Turklāt gremošanas sistēma tiek pārslogota un nespēj pilnvērtīgi pārstrādāt apēsto, tāpēc organismā uzkrājas šlakvielas un toksīni, veicinot dažādu slimību rašanos. Sāku nopietnu organisma attīrīšanu. Šķiet, esmu izmēģinājis pilnīgi visas metodes, ko tagad bagātīgi piedāvā sieviešu žurnāli, pat vairāku dienu badošanos. Pamazām simptomi sāka mazināties, taču, lai veselības stāvoklis daudzmaz nostabilizētos, vajadzēja gandrīz piecus gadus.

Kā pietika pacietības un ticības iet tik grūtu ceļu?

CITI ŠOBRĪD LASA

Bija tikai divi varianti: vai nu pilnībā padoties, vai mērķtiecīgi iet uz priekšu. Jau pēc pirmās organisma attīrīšanas kūres man kļuva mazliet labāk, un tas stiprināja pārliecību, ka esmu uz pareizā ceļa. Sapratu, ka problēma ir liela un ar vienu klikšķi to atrisināt nevar. Mans lielākais palīgs bija intuīcija. Tā vienmēr saka priekšā pareizo risinājumu, taču ļoti bieži ar prātu to nomācam.

Pēc vairāku mēnešu gulēšanas beidzot piecēlos kājās, tomēr joprojām jutos vājš. Periodiski izpaudās arī citi simptomi, taču jutu, ka organisms ir sasparojies un cīnās.

Vai kāds jums palīdzēja, kamēr bijāt vārgs? Strādāt taču droši vien nevarējāt.

Māte bija blakus. Grūtākajā periodā pagatavoja ēst un atnesa no veikala, ko lūdzu. Kad radās spēks, sāku dažādus gadījuma darbus, ko veselība ļāva, piemēram, par sētnieku, jo varēju strādāt naktīs. Saulē ilgi nevarēju uzturēties – ķermenis pārklājās ar čulgām. Ultravioletais starojums rada papildu fonu radiācijai.

Strādāju arī par dīdžeju. Dienā varēju gulēt, atpūsties un pievērsties veselības uzlabošanai.

Pastāstiet vairāk par izmantotajām attīrīšanās metodēm. Kura šķita visiedarbīgākā?

Pēc ājurvēdas manī visizteiktākā ir vātas doša jeb vējš, jo esmu slaidas miesasbūves, man ir ļoti daudz enerģijas un patīk atrasties nemitīgā kustībā. Šādi cilvēki nedrīkst ilgstoši badoties, citādi dinamiskais organisms sāk ēst pats sevi. Taču man nebija izvēles. Lai tiktu uz kājām, organismu vajadzēja attīrīt ar drastiskām metodēm. Ja nav tik nopietna iemesla, iesaku konsultēties ar ājurvēdas speciālistu, pirms ko tādu darīt.

Visiedarbīgākā organisma attīrīšanas metode ir badošanās, kad vairākas dienas pārtiek tikai no tīra ūdens. Vispirms sešas dienas pakāpeniski samazināju porciju lielumu, pēdējā dienā ēdot vien tumi, ko pagatavo, izkāšot caur sietiņu šķidru auzu pārslu putru. Tad sekoja trīs dienu badošanās, dzerot vien ūdeni. Pēc tam sešas dienas pakāpeniski palielināju porciju lielumu, pirmajā dienā sākot ar tumi, lai pamazām iedarbinātu gremošanas sistēmu.

Reklāma
Reklāma
Man iepatikās maksimāli pagarināt badošanās kūri, papildus ūdenim ik dienu dzerot trīs glāzes svaigi spiestas sulas – no rīta, pusdienlaikā un vakarā. Tas man kā vātai šķita piemērotāk, jo sula būtībā arī ir ēdiens. Ilgākais laiks, ko šādā režīmā izturēju, bija 14 dienu.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.