Foto – Shutterstock

* Izveseļošanās un ārstēšanas ilgums ir atkarīgs no tā, kura infekcija izraisījusi slimību, cik ilgi cilvēks ar to sirgst, kā arī, kāds ir organisma vispārējais stāvoklis. 0


* Visbiežāk sastopamā sēnīšu infekcija Latvijā ir nagu sēnīte jeb onihomikoze. Naga bojājumu var izraisīt dažādas sēņu sugas, piemēram, Trichophyton rubrum, Trichophyton mentagrophytes, Candida albicans u. c. Nagu sēnīte visgrūtāk padodas ārstēšanai. Situācija pasliktina tas, ka ļaudis diezgan bieži ierodas pie ārsta tikai tad, kad process jau ir hroniskā formā. Bet ārstēšana jāsāk pēc iespējas agrāk, tiklīdz parādījušies pirmie slimības simptomi.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos
Kokteilis
Saskaņa pēc vārdiem: 5 vārdu pāri, kuriem, pēc mākslīgā intelekta domām, ir vislabākā saderība
Krievu murgs Turcijā: turki Krievijas pilsoņus izsēdina no lidmašīnām un neļauj lidot uz citām valstīm
Lasīt citas ziņas

* Sēnīšu slimības ārstē ar ārēji lietojamiem medikamentiem (pretsēnīšu krēmiem, gēliem, ziedēm, nagu lakām, nagu zīmuļiem), ar iekšķīgi lietojamiem medikamentiem (kapsulām, tabletēm), kā arī kombinējot terapiju. Vidējais ārstēšanās ilgums atkarībā no sēnīšu slimības veida ir no dažām nedēļām līdz daudziem mēnešiem.

* Lai izvairītos no ādas un nagu sēnīšu infekcijām, ievērojiet:

CITI ŠOBRĪD LASA

– nekad nevelciet svešus apavus, istabas čības, apģērbu utt.;

– ievērojiet personisko higiēnu;

– rūpējieties par sava apģērba un apavu tīrību;

– ja pastiprināti svīst ķermenis un pēdas, dodieties pie ārsta, lai atklātu iemeslu, kāpēc tā notiek. Lai mazinātu svīšanu, lietojiet antiperspirantus un dezodorantus;

– regulāri mainiet gultas veļu;

– izvairieties no kontakta ar klaiņojošiem dzīvniekiem;

– rūpējieties par savu veselību, noteikti ārstējiet hroniskās slimības. Visbiežāk sēnīšu infekcijas organismā attīstās, ja ir novājināta imūnsistēma. Tāpēc svarīgi ievērot veselīgu dzīvesveidu un sabalansētu uzturu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.