Foto: pexels.com

Kas vērtīgs papaijās un vai tās būtu jāēd ikdienā? 4

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Šī prece pazudīs no “Rimi” plauktiem! Tirdzniecības tīkls ievieš jaunu biznesa stratēģiju – kas vēl tiks izņemts no sortimenta?
Mājas
7 priekšmeti, ko saskaņā ar fen šui nevajadzētu turēt guļamistabā – tie var ietekmēt emocionālo labsajūtu
Pekina plāno pārņemt Putina impēriju? Eksperts atklāj, kāpēc diktators šoreiz ir patiesi nobijies
Lasīt citas ziņas

Ko vērtīgu satur subtropu auglis papaija, un vai to vērts ieviest ikdienas uzturā? jautā Marika no Rīgas.

“Papaija (Carica papaya) ir pasaulē plaši pazīstams auglis, papaijas aug tropu un subtropu reģionos. Augļa mīkstums satur A, C, E vitamīnu un B grupas vitamīnus, minerālvielas, piemēram, kāliju, magniju un kalciju,” skaidro uztura speciāliste Nelda Karpenska-Allaža.

CITI ŠOBRĪD LASA

Uzturvielas un bioloģiski aktīvās vielas, kas atrodamas papaijas mīkstumā un sēklās, labvēlīgi ietekmē sirds un asinsvadu sistēmu.

Šajos augļos ir zems cukura un augsts šķiedrvielu daudzums, tāpēc tie ieteicami cukura diabēta pacientiem.

Papaija ir beta karotīna (A provitamīns) un likopēna avots.

“Pētījumos pierādīts, ka salīdzinājumā ar tomātiem un burkāniem, kuros skaitliskā ziņā šo bioloģiski aktīvo vielu ir vairāk, papaija nodrošina augstāku antioksidantu – beta karotīna, beta kriptoksantīna un likopēna – biopieejamību.

Bet vai tāpēc papaija uzturā aizstās mūsu platuma grādos audzētos un plaši pieejamos burkānus un tomātus? Visticamāk, ka ne,” atzīst uztura speciāliste.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.