Foto: pexels.com

Kas vērtīgs papaijās un vai tās būtu jāēd ikdienā? 4

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
“Baisi izkāmējusi, pārgurusi, nošņurkusi nelaimes čupiņa!” mammas dalās pieredzē, kādā stāvoklī bērni atbraukuši no Dziesmu svētkiem 163
Kokteilis
Burvīgi pēc dabas! Tie, kas dzimuši šajos datumos, viegli iegūst to, ko vēlas
Veselam
Centies zaudēt svaru, bet nesanāk? Iespējams, tavam organismam trūkst šo 6 vitamīnu, kas var būtiski ietekmēt vielmaiņas darbību
Lasīt citas ziņas

Ko vērtīgu satur subtropu auglis papaija, un vai to vērts ieviest ikdienas uzturā? jautā Marika no Rīgas.

“Papaija (Carica papaya) ir pasaulē plaši pazīstams auglis, papaijas aug tropu un subtropu reģionos. Augļa mīkstums satur A, C, E vitamīnu un B grupas vitamīnus, minerālvielas, piemēram, kāliju, magniju un kalciju,” skaidro uztura speciāliste Nelda Karpenska-Allaža.

CITI ŠOBRĪD LASA

Uzturvielas un bioloģiski aktīvās vielas, kas atrodamas papaijas mīkstumā un sēklās, labvēlīgi ietekmē sirds un asinsvadu sistēmu.

Šajos augļos ir zems cukura un augsts šķiedrvielu daudzums, tāpēc tie ieteicami cukura diabēta pacientiem.

Papaija ir beta karotīna (A provitamīns) un likopēna avots.

“Pētījumos pierādīts, ka salīdzinājumā ar tomātiem un burkāniem, kuros skaitliskā ziņā šo bioloģiski aktīvo vielu ir vairāk, papaija nodrošina augstāku antioksidantu – beta karotīna, beta kriptoksantīna un likopēna – biopieejamību.

Bet vai tāpēc papaija uzturā aizstās mūsu platuma grādos audzētos un plaši pieejamos burkānus un tomātus? Visticamāk, ka ne,” atzīst uztura speciāliste.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.