Foto – Shutterstock.com

Kuņģa skābes – par maz. Kā ārstēties? 0

“Man ir pazemināts kuņģa skābes līmenis. Kā šo problēmu novērst?”
 Arnolds Auziņš Valmierā

RAKSTA REDAKTORS
“Cik ilgi šo tolerēsim Vecrīgā?” Rīdzinieci sadusmo uz ielām tirgoto preču sortiments
Kokteilis
“Katrs drosmīgs lēmums nesīs rezultātus.” Astroloģe nosauc divas zodiaka zīmes, kurām tuvojas liela veiksme
Kokteilis
Eksperti iepriekš bija visai skeptiski: vai Laurai Vizlai izdevies pārdot Porziņģa dāvināto teju 40 000 eiro vērto automašīnu?
Lasīt citas ziņas

Atbild gremošanas slimību centra “Gastro” gastroenteroloģe Ilze Kikuste:

“Mūsdienās kuņģa skābes līmeni vairs nemēra, jo tās pazemināts daudzums visbiežāk sūdzības nerada. Parasti šīs pārmaiņas ir saistītas ar tā saukto atrofisko gastrītu, proti, plānu kuņģa gļotādu, kuras šūnas neizdala skābi un gremošanas fermentus. Šo dia­gnozi var noteikt endoskopijas laikā, paņemot gļotādas paraugus no visām kuņģa daļām un apskatot mikroskopā. Ja dia­gnoze apstiprinās un atrod helikobaktēriju infekciju, kas veicina kuņģa gļot­ādas atrofiju, ieteicams to izārstēt. Ja nepieciešams, jāveic atkārtotas pārbaudes, jo pārmaiņas gļotādā rada paaugstinātu kuņģa vēža attīstības risku.

CITI ŠOBRĪD LASA

Agrāk pazemināta kuņģa skābes daudzuma gadījumā ēdienreižu laikā ieteica lietot acidīnpepsīnu, taču mūsdienās tas nav pieejams. Uzturā iekļaujot marinētus vai skābētus produktus, iespējams, pašsajūtu varētu uzlabot.”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.