Foto – Shutterstock

Bojā veselību 3

Parasti krūšu samazināšanas operāciju veic nevis kāda iedomāta skaistuma etalona, bet gan veselības problēmu dēļ. Ja krūtis ir sievietes augumam un kaulu struktūrai par smagu, ne velti daudzviet, izņemot Latviju, operāciju apmaksā valsts. Tās nepieciešamību izvērtē pēc diviem galvenajiem kritērijiem.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
15 saderīgākie zodiaka zīmju pāri: viņiem ir pa spēkam radīt ideālu ģimeni
Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ
Ķīna un Turcija sagādā Krievijai nepatīkamu “pārsteigumu” 34
Lasīt citas ziņas

1. Smagā audu masa iestiepj audus, ar laiku deformē kaulus, krūšturu lencīšu vietā iespiežas bedres, rodas sāpes krūtīs un mugurkaulā, tas deformējas un veidojas kupris. Mēdz būt sajūta, kā staigājot ar kaklā uzkārtiem vairākus kilogramus smagiem smilšu maisiem.

2. Ja krūšu samazināšanas operāciju veic pirmsmenopauzes vecumā, sākoties hormonu svārstībām, ievērojami sarūk ļaundabīgu audzēju risks. Turklāt krūtis pēc tam iespējams pilnvērtīgi izmeklēt. Pārāk kuplos apaļumos neviendabīgo audu dēļ ne vienmēr ultrasonoskopijā un mamogrāfijā var saskatīt sabiezējumus un citas nevēlamas izmaiņas.

Izlabo pāris stundās

CITI ŠOBRĪD LASA

Lielo audu masu no krūtīm plastikas ķirurgs var izņemt 2–3 stundu laikā. Operācija notiek narkozē un nav sāpīga. Ja sieviete ir korpulenta, atbilstīgas būs C–D izmēra krūtis, taču parasti tās, kuras meklē plastikas ķirurga palīdzību, vēlas B–C izmēra apaļumus.

Dažkārt krūšu dziedzerus noņem pilnībā un pēc tam ievieto implantus, lai samazinātu audzēja attīstības risku, kā to darīja slavenajai aktrisei Andželīnai Džolijai.

Ja vēlas būtiski samazināt arī ķermeņa svaru, tas jādara pirms krūšu operācijas, jo notievējot, visticamāk, saruks krūšu apjoms un tās noslīdēs uz leju.

– Sievietēm auglīgajā vecumā lielākajā daļā gadījumu iespējams izvēlēties tādu ķirurģijas metodi, lai pēc tam būtu iespējams zīdīt mazuli, – stāsta daktere Rodke. – Pacientes parasti uzreiz pēc operācijas priecājas par vieglo sajūtu un jauno ķermeņa izskatu. Protams, sākumā krūtis ir klātas ar diedziņiem, krevelītēm un plāksteriem, taču pamazām, izzūdot tūskai, arvien labāk var novērtēt jauno izskatu.

Plastikas ķirurģe krūšu samazināšanas operāciju salīdzina ar jauna tērpa šūšanu, jo nosacīti arī tās veido pēc piegrieztnēm. Pirmajā pielaikošanā tiek iespraustas kniep­adatas, nav izgludinātas vīlītes. Var spriest, kā kleita izskatīsies, taču uz balli vēl nevar doties. Līdzīgi ir ar krūšu samazināšanu. Ārējos diegus izņem 10.–12. dienā. Trīs mēnešu laikā izveidojas stabili rētaudi, izšķīst iekšējie diegi un krūtis pielāgojas turpmākajam izskatam.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.