Foto – LETA

Vislabāk – bez piedevām! 0

Ājurvēdā kvalitatīvs piens ir pozitīvs, satvisks ēdiens (un nevis dzēriens). Tas ir kā klasiskā mūzika, kas ievibrē ķermeni pozitīvā tonalitātē, nes mīlestību un prieku. Piena pulveris toties atstāj tādu iespaidu kā smagais metāls – tas ir tamasisks (negatīvs) produkts.

Reklāma
Reklāma
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 11
Kokteilis
7 pārsteidzošas lietas, ko par jums atklāj apģērba krāsa
Kadirovam daudz nav atlicis – viņš mirst. Čečenijas līdera nāve var ievilkt Putinu jaunā karā 144
Lasīt citas ziņas

Alerģiju pret pienu ājurvēdā nepazīst. Ir tikai nepareizas piena kombinācijas ar citiem ēdieniem un nepareiza piena izvēle. Šajā ziņā ideja dot skolasbērniem pienu nav īpaši laba, jo auksts piens nav ieteicams. Vēl svarīgāka ir piena atbilstīga savietošana ar citiem ēdieniem, un to, kas sader, nav daudz. Piens ir unikāls, un papildināšana nav īpaši nepieciešama.

Pieļaujamās kombinācijas

* Piens ar garšvielām – safrānu, ingveru, kanēli, muskatriekstu, kardamonu, kurkumu; ar katru atsevišķi vai pa šķipsniņai no katra. Garšvielas palīdz organismam pārstrādāt pienu un uzsūkt vajadzīgās uzturvielas.

CITI ŠOBRĪD LASA

* Piens ar riekstiem. Var vienkārši iemest pienā, var sajaukt sablendētas mandeles ar pienu. Tas ir ļoti bagātīgs dzēriens, var aizstāt brokastis.

* Piens ar žāvētiem augļiem – rozīnēm, datelēm, vīģēm, aprikozēm. Sievietēm, it īpaši vātām un pitām, ieteicamas saldas un siltas brokastis, šim nolūkam labi der piens ar garšvielām, riekstiem un kaltētiem augļiem.

* Piens ar kviešiem – mannu, plēkšņu kviešiem, speltes miltiem. Katru dienu nē, bet reizēm pienu drīkst pieliet arī pie citu graudaugu putrām.

* Piens ar gī un niedru cukuru.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.