Negribas otru dalīt 0


Sarežģījumi rodas, ja vienam no pāra nav draugu un viņš visu savu vēlmju un vajadzību piepildījumu gaida no otra, grib ik mirkli būt kopā. Piemēram, sieviete iet līdzi vīrietim pat uz garāžu, sēž bezdarbībā un gaida, kamēr viņš remontē automašīnu. Pēc tam gluži kā mazs bērns pauž neapmierinātību, ka bijis garlaicīgi, mīļotais par viņas labsajūtu nav gādājis.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 skaitļiem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro
Cilvēkstāsts
“Man draudēja publiski, ka mani izkropļos” – saimniecības “Jaunapšenieki” saimniece Agnese par nievām un ļaunumu, ar ko sastopas ikdienā 58
TESTS prātvēderiem: ja zini atbildes uz vismaz 8 jautājumiem, tev ir pārsteidzoši attīstīts intelekts
Lasīt citas ziņas

Nereti partnerim izvirza ultimātu: vai nu es, vai tavi draugi! Mīļotais jūtas iedzīts strupceļā – kā lai izšķiras starp divām nesalīdzināmām izvēlēm? Tas ir gluži tāpat kā pieprasīt, lai uz visiem laikiem šķiras vai nu no gaisa, vai ūdens.

Iemesls varētu būt nedrošība un bailes būt pamestam, jo dzīves jēgu un saturu saredz tikai partnerī. Bieži vien tā jūtas, ja iepriekšējais dzīvesbiedrs krāpis. Tādēļ jaunajam visur seko kā ēna, nekur nelaiž vienu ar draugiem, jo neuzticas, vēlas kontrolēt. Tā vietā vērtīgāk būtu saprast, kādēļ agrākajam partnerim sānsoļi bijuši nepieciešami. Pagale nekad nedeg viena, proti, vaina jāmeklē arī sevī.

CITI ŠOBRĪD LASA

Nereti partnerim izvirza ultimātu: vai nu es, vai tavi draugi! Mīļotais jūtas iedzīts strupceļā – kā lai izšķiras starp divām nesalīdzināmām izvēlēm? Tas ir gluži tāpat kā pieprasīt, lai uz visiem laikiem šķiras vai nu no gaisa, vai ūdens. Abi ir vienlīdz nepieciešami.

No otra emocionāli atkarīgajam bieži nākas dzirdēt: Atrodi sev draugus, sāc nodarboties ar kādu vaļasprieku. Ja viss būtu tik vienkārši… Lai iegūtu pašpaļāvību, ieteicams apmeklēt psihoterapeitu.

Reizēm no kāda drauga dzirdam: Šis cilvēks tev galīgi nav piemērots! Dažkārt sacītajā ir kāda sāls, bet gadās, ka negatīvais vērtējums izteikts greizsirdības iespaidā. Arī draugam var būt grūti samierināties, ka vairāk laika pavadi ar mīļoto. Īpaši, ja pašam sirdsāķīša nav.

Kad draugi svarīgāki par tevi

Ko darīt, ja otra pusīte biežāk ieklausās draugu, nevis partnera viedoklī? Ja konsultējas par lietām, kurās viņi zinošāki, to var saprast. Bet ja tā ir teju vienmēr?

Ja partneris ir visa pasaule, grūti to dalīt ar citiem.

Tas nebūt nenozīmē, ka neesi partnerim svarīgs, ir pārliecināta psihoterapeite. Iemesls var būt bailes no negatīvas reakcijas. Jo ciešākas ir attiecības un spēcīgākas jūtas, jo tuvā cilvēka kritiku uztveram sāpīgāk. Tādēļ reizēm emocionāli vieglāk ir izrunāties vai lūgt padomu draugiem. Viņu sacītais, lai cik nepatīkams būtu, tik ļoti neievaino. Piemēram, ja vīrs novērtē – Šī kleita tev tik labi nepiestāv! – apvainojamies, nereti pārņem sajūta, ka nepatīkam arī pašas. Bet, ja ko tādu pasaka draudzene, ņemam vērā, pat pasakām paldies par ieteikumu.

Reklāma
Reklāma

Vīrieši bieži vien izvēlas jautāt padomu draugiem, jo mīļotajai grūti atzīt, ka ar kaut ko netiek galā. Gribas taču sievietes acīs būt vislabākajam – varošākajam, gudrākajam…

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.