Foto – Shutterstock

Pievilkšanas spēks 0

Liela ietekme uz dabas parādībām un dzīvības procesu norisēm ir Mēness fāžu maiņai. Gravitācijas un enerģētiskā iedarbība katru dienu ir atkarīga no leņķa, kādā Zemes pavadonis ir attiecībā pret Sauli. Visspēcīgāk Mēness fāžu maiņa ietekmē ūdeni – pasaules okeānu krasta zonās notiek bēgumi un paisumi.

Reklāma
Reklāma
Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ
Kokteilis
15 saderīgākie zodiaka zīmju pāri: viņiem ir pa spēkam radīt ideālu ģimeni
Ķīna un Turcija sagādā Krievijai nepatīkamu “pārsteigumu” 34
Lasīt citas ziņas

Tāda pati šķidruma uzvedība gravitācijas spēku ietekmē ir visos dzīvajos organismos. Cilvēka ķermenī 70–80% ir ūdens, tādēļ Mēness fāžu maiņa atspoguļojas arī mūsu zemapziņā, psihē, noskaņojumā un emocijās. Piemēram, šķidruma izplešanās organismā palielina tā slodzi, un rodas nervozitāte, nesavaldība, agresivitāte, neprognozējamība.

Astrologs Kristaps Baņķis uzsver arī cilvēka individuālā ritma nozīmību Mēness ciklā. Enerģētiski jutīgākie ir Mēness fāžu maiņas brīži, kad ir lielāks stress, cilvēki kļūst nelīdzsvarotāki, saasinās pasaules emocionālā uztvere.

CITI ŠOBRĪD LASA

Protot šo enerģiju izmantot savā labā, organisms noteiktās dienās paātrina brūču dzīšanu un atkopšanos no dažādām kaitēm. Novērots, ka augošā un pilnā Mēnesī dažkārt ļoti sāp galva un pat zāles nepalīdz. Vīriešus spēcīgāk ietekmē jauns Mēness, un viņi kļūst agresīvi, nervozi, biežāk gadās infarkti. Turpretim sievietes aktīvāk reaģē uz pilnu Mēnesi. Šīs fāzes beigās vieglāk tikt galā ar fizisko slodzi, arī gremošanas procesi norit raitāk, un organisms uzņem sevī visu, ko tam dod.

Augošā Mēnesī vairojas organisma enerģija, cilvēks jūtas spēcīgāks, aktīvāks, emocionālāks. Tāpēc šo laiku iesaka kā piemērotāko jaunu darbu plānošanai un projektu uzsākšanai.

Pilnmēness enerģija pārtop uzbudinājumā un sasprindzinājumā. saasinās nervu darbības traucējumi. Daudzi pētījumi apstiprina, ka šis laiks palielina negadījumu draudus.

Dilstošā Mēnesī organisms noskaņots uz enerģijas tērēšanu, tādēļ spēkus nevajag neapdomīgi un veltīgi izšķiest. Labi veicas viss, kas vērsts uz organisma attīrīšanu. Arī apgriezti mati un nagi ataug krietni lēnāk nekā augošā Mēnesī.

Mēness fāžu atpazīšana un uzvedības izzināšana ir ilgstošs un sarežģīts process, tāpēc jutīgiem cilvēkiem ir vērts izmantot kalendārus, kuros šīs fāzes atzīmētas. Vēl vairāk informācijas sniedz speciāli izdevumi, to skaitā izdevniecības “Lauku Avīze” tematiskā “Astronomijas un astroloģijas avīze 2015” vai apgāda “Vieda” rokasgrāmata “Mēness kalendārs ikdienas dzīvē 2015”.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.