Foto – Shutterstock

Palīdzību vajag meklēt dabā, nevis aptiekās. Ko tajā rast pavasarī, skaidro Ziedonis Kārkliņš 2

Tagad, kad uzglūn vīrusi un māc pavasara nespēks, pārņem nepārvarama vēlme kaut ko darīt imunitātes stiprināšanai un organisma spēcināšanai. Dziednieks un pirtnieks ZIEDONIS KĀRKLIŅŠ iesaka atrast laiku un pašam parūpēties par sevi. Latviskā dzīvesstila piekritēji meklē palīdzību dabā, nevis aptiekās.

Reklāma
Reklāma

Tablešu vietā pumpuri

Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
RAKSTA REDAKTORS
“Kad sāku rādīt slaidus par Ukrainu, redzēju, ka vairāki skolēni novērsa skatienu…” Pieredzes stāsts par krievvalodīgajiem jauniešiem 7
“To bezjēdzīgo brīvdienu 1. maijā sen bija laiks izbeigt.” Sociālo tīklu lietotāju viedokļi par 1.maiju kā oficiālu brīvdienu
Lasīt citas ziņas

– Katru dienu der iziet līkumu pa dārzu vai mežu un salasīt sauju dažādu koku un krūmu pumpuru, – mudina dziednieks Ziedonis Kārkliņš. – Lazdas, liepas, bērza pumpurus var ēst atsevišķi, taču visiedarbīgākā ir to dažādība. Pumpurus vai nu notiesā tāpat, vai pievieno salātiem, zaļajiem kokteiļiem, tādējādi uzņemot vitamīnu un mikroelementu devu visai dienai.

Der pakošļāt priežu pumpurus, nedaudz ievu pumpuru. Sevišķi indīgu koku mums nav, mierina dziednieks. Izņēmums ir īve, meža ceriņš, segliņi.

Tecina spēcinošus dzērienus

CITI ŠOBRĪD LASA

Kļavu sulas šogad daudzviet jau beigušās, bet tūliņ tās tecēs bērziem. Dziednieks iesaka izmantot šo brīdi un koku asinis lietot pēc iespējas vairāk, pat aizvietojot ūdeni. Viņš mudina gan tēju, gan zupu vārīt svaigās sulās, ar dzīvības spēku pilno šķidrumu skalot un ierīvēt seju un visu ķermeni. Protams, galvenais ir dzert, cik spēj. Skaistumam un ādas tvirtumam der sasaldēti sulu kubiciņi. Ja saldētavā ir vieta, to vajadzētu atvēlēt kļavu sulām, jo tikai tā iespējams saglabāt vērtīgo dzērienu. Sasaldēt var arī bērzu sulas. Atkausētas tās garšo pēc pavasara, kā tikko no koka.

Imunitāti stiprina un organismu labvēlīgi ietekmē medus ūdens. Šķīdumu gatavo, glāzē laba (vēlams avota) ūdens vai bērzu sulu izšķīdinot tējkaroti medus. Lieto no rīta tukšā dūšā. Organisms to labi izmanto. Palīdz pret hroniskām iesnām, bronhītiem, labvēlīgi ietekmē kuņģa un zarnu trakta darbību, atbrīvo no dažādiem akmeņiem. Tīra organismu šūnu līmenī, – tā dzērienu slavē Ziedonis Kārkliņš.

Spēcinošs, ar hlorofilu bagāts dzēriens ir priežu pumpuru un egļu skuju uzlējums. Sauju skuju ieber termosā, vakarā aplej ar karstu ūdeni, ļauj ievilkties un no rīta dzer.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.