Shutterstock ilustrācija

Ja vajadzīga operācija 0


Ja izmeklējumi apstiprina, ka muguras sāpju iemesls ir radikulīts, vispirms parasti tiek izmēģināta konservatīva ārstēšana – ar medikamentiem, blokādēm, masāžu un fizikālās medicīnas procedūrām. Ja divu nedēļu laikā sāpes nemazinās, noteikti jāapmeklē neiroķirurgs, lai lemtu par tālāko ārstēšanu. Iespējams, nepieciešama operācija, lai mehāniski atbrīvotu nospiestās nerva saknītes, pēc tam ar zālēm novēršot apkārtējo iekaisumu un tūsku. Ja ļoti bail no operācijas, J. Puriņš iesaka lūgt otra speciālista viedokli. Tas dos drošības sajūtu un pārliecību, ka izvēlētā ārstēšanas metode ir pareiza.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Onkologi nosauc pārtikas produktus, kurus būtu tūlīt jāpārtrauc lietot uzturā, ja grib izvairīties no vēža 47
RAKSTA REDAKTORS
Mobilo telefonu rēķini šovasar palielināsies. Izmaiņas jutīs gan LMT, gan Tele2 klienti
Kokteilis
FOTO. Tuvojas ceriņu laiks! Esi uzmanīgs – neatnes ar tiem mājās nabadzību un raizes
Lasīt citas ziņas

“Mans ieteikums – izvēlieties ķirurgu ar labu reputāciju, kuru iesaka pazīstami cilvēki, tuvinieki un paziņas, nevis anonīmi interneta lietotāji, un uzticieties viņiem,” saka ārsts. “Paldies, dakter! Atlaida!” – tie ir vārdi, kurus neiroķirurgs pēc operācijas visvairāk vēlas dzirdēt no saviem pacientiem, kas cietuši no radikulīta sāpēm.

Gan ķirurģijas metodes izvēle, tāpat kā pēcoperācijas laiks katram pacientam ir individuāls. Tas atkarīgs ne tikai no slimības, bet arī fiziskajām aktivitātēm ikdienā.

CITI ŠOBRĪD LASA

“Sievietei no laukiem, kurai mājās ir govs, cūkas, aitas un vistas, pēc operācijas velti ieteikt sevi pasaudzēt. Skaidri zinu, ka viņa pēc dažām dienām pati aizies apkopt lopus, nevis lūgs to izdarīt mājiniekiem. Ir arī atšķirība, vai pacients pēc operācijas atgriežas Rīgas dzīvoklī, kur aptiekas ir uz katra stūra, vai pierobežas pagastā, kur līdz tuvākajai autobusa pieturai jānoiet vairāki kilometri. Tas viss ķirurgam jāņem vērā, izskaidrojot pacientam, ko drīkst, bet ko nevajadzētu darīt pēcoperācijas laikā, piemēram, iet karstā vannā vai gripas epidēmijas laikā apmeklēt lielveikalu, kādas zāles un cik bieži lietot, varbūt pat jāparūpējas, lai viņš tās varētu iegādāties un paņemt līdzi uz mājām,” saka neiroķirurgs, piebil­stot, ka laiks pēc operācijas radikulīta ārstēšanā ir gandrīz tikpat svarīgs kā operācija un izmeklēšana.

“Kad pacients ir izoperēts, ārstam būtu jārūpējas, lai viņam būtu pēc iespējas mazāk ciešanu. Tādēļ ļoti svarīga ir aprūpe slimnīcā vai klīnikā, kur tiek veikta operācija – lai nesāpētu, būtu komfortabli ap­stākļi. Par to ārsts jāiztaujā jau pirms operācijas. Nevis aizliegt, bet ieteikt un izskaidrot.”
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.