Foto – Shutterstock

Vai iespējams to izārstēt? 0


Farmaceite stāsta, ka pieejams plašs klāsts sēnīti ārstējošu medikamentu. Akūtu piena sēnes uzliesmojumu efektīvi var izārstēt ar makstī ievadāmiem krēmiem, lodītēm, svecītēm vai, iedzerot kapsulas. Visiem minētajiem līdzekļiem efektivitāte ir līdzīga ar nosacījumu, ka zāles tiek lietotas precīzi pēc ārsta norādēm. Latvijā pieejamiem lokāli lietojamiem medikamentiem ir atšķirīgi lietošanas kursi – viena diena, divas, trīs, sešas vai pat 14 dienas pa vienai devai, norāda farmaceite. Turklāt medikamentiem reti novērojami blakus efekti.

Reklāma
Reklāma
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā!
Krievija konfiscē itāļiem rūpnīcas. Itālijas atbildes gājiens ir filigrāns
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 24
Lasīt citas ziņas

Sarežģītāks ārstēšanas process ir pacientēm, kurām ir hroniska piena sēne, kas nozīmē, ka infekcija atkārtojas atkal un atkal, pat līdz 12 reizēm gadā. Tas ir tādēļ, ka vaginālās kandidozes gadījumā slimības ierosinātāju diemžēl nav iespējams iznīcināt pavisam. Kā norāda BENU farmaceite, šajā gadījumā neiztikt bez iekšķīgi lietojamām zālēm jeb tā saucamajiem sistēmiskajiem pretsēnīšu līdzekļiem. Kapsulu lietošanas shēmas var būt ļoti dažādas, devu un lietošanas biežumu nosaka ārsts, balstoties uz klīnisko pētījumu rezultātiem un savu personīgo pieredzi. Lai uzveiktu hronisko slimības gaitu, tiek lietoti arī līdzekļi, kas stimulē imunitāti.

„Bieži vien sievietes, kas atnāk uz aptieku, līdz galam nav pārliecinātas, vai viņām ir piena sēnīte vai vaginālās mikrofloras disbakterioze, kas ir saistīts ar ārējiem faktoriem, kurus laikus novēršot var panākt izveseļošanos. Tāpēc farmaceits var piedāvāt, piemēram, svecītes ar laktobaktēriju lizātiem un pienskābi, kas varētu līdzēt maksts PH atjaunošanai fizioloģiskajā līmenī un diskomforta mazināšanai. Ja pēc simptomiem var saprast, ka sievietei tiešām ir vaginālā kandidoze, tad piedāvāsim svecītes ar pretsēnīšu komponentu. Savukārt gadījumos, ja, lietojot piedāvātos līdzekļus, uzlabojums nav novērots, tad jādodas pie ginekologa,” pieredzē dalās farmaceite Jūlija Krasnova.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.