Foto – Shutterstock

Liela nozīme – augiem 0


Liela nozīme pirts procedūrā ir augiem. Latviskajās pirtiņās augi tiek izmantoti ļoti, ļoti bagātīgi – gan slotiņās, gan tējās, gan klājot uz lāvas (tā saucamā zaļā zāļu lāviņa). Pirtī paaugstinātās temperatūras un mitruma ietekmē augi uz cilvēka organismu iedarbojas īpaši spēcīgi. Turklāt, dzerot pirts tējas, cilvēkam pastiprinās svīšana.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
15 saderīgākie zodiaka zīmju pāri: viņiem ir pa spēkam radīt ideālu ģimeni
Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara 44
Uz gājēju pārejas gandrīz uzbrauc Valsts prezidentam
Lasīt citas ziņas

Ķermeņa sajūtas ir saistītas arī ar domām, jo vienlaikus ar pirts procedūrām – karsēšanos, pēršanos, aukstā ūdens kontrastu, masāžām un skaistumkopšanas procedūrām – svarīga ir arī cilvēka emocionālās pasaules sakārtošana. Lai to kvalitatīvi veiktu, augu vākšanai, eļļu un ziežu pagatavošanai un slotiņu siešanai ir jābūt pirtnieka dzīvesveidam. Tāpēc katram jāmāk atrast arī pašam savu pirtnieku, kam uzticēties. Vislabāk, ja tas ir izglītots speciālists, kas mīl savu darbu un ir gatavs savās prasmēs dalīties ar citiem, sniedzot labsajūtu un palīdzot atgūt vai saglabāt veselību un uzņemties atbildību par savu veikumu.

Pirtnieks ir cilvēks, kas strādā ciešā kontaktā ar apmeklētāju. Viņam jāprot novērtēt klienta veselības stāvokli, lai pirts procedūras klientam nāktu par labu, nevis pasliktinātu viņa pašsajūtu, vienlaikus jāapzinās arī savas enerģētiskās spējas, lai fizioloģijas, psiholoģijas, cilvēka un augu enerģētikas simbiozē vadītu pirts procedūras. Pilnvērtīgi sniegt palīdzību citiem un gūt pirts apmeklētāju uzticību var tikai fiziski un emocionāli vesels un iekšēji sakārtots cilvēks. Tādēļ pirtniekam pašam ir jārāda veselīga dzīvesveida piemērs, viņš nedrīkst smēķēt un lietot alkoholu. Ir jāpārzina un stingri jāievēro pirts ētika. Nepieciešamās zinības var apgūt pirts skolā (www.pirtsskola.lv).
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.