Foto – Shutterstock

  2

Citi paņēmieni

Ilgstoši var uzglabāt ekstraktu (tinktūru), ko gatavo no alojes sulas un spirta attiecībā 4 : 1 (izmantojot degvīnu, attiecība ir 2:1). Uzlējumu vairākas dienas notur, reizumis saskalinot. Kad aloje izšķīdusi un nogulsnējusies, nokāš un uzglabā cieši slēgtā pudelē sausā, vēsā vietā. Nelielā ūdens daudzumā izšķīdina 10–12 pilienu un dzer 15–20 minūtes pirms ēšanas.

Reklāma
Reklāma
Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
RAKSTA REDAKTORS
“Kad sāku rādīt slaidus par Ukrainu, redzēju, ka vairāki skolēni novērsa skatienu…” Pieredzes stāsts par krievvalodīgajiem jauniešiem 7
“To bezjēdzīgo brīvdienu 1. maijā sen bija laiks izbeigt.” Sociālo tīklu lietotāju viedokļi par 1.maiju kā oficiālu brīvdienu 142
Lasīt citas ziņas

Novājinātiem slimniekiem un bērniem piemērots ir maisījums no 100 g alojes sulas, 500 g sasmalcinātu valriekstu, 300 g medus un 3–4 citronu sulas. Lieto pa vienai tējkarotei trīsreiz dienā 30 minūtes pirms ēšanas.

! Alojes preparāti jālieto saziņā ar ārstu, jo vispirms jānoskaidro, vai tie neradīs blaknes.

CITI ŠOBRĪD LASA

Farmācijas doktore Vija Eniņa skaidro, ka, piemēram, to ilgstoši dzerot aizcietējuma novēršanai, organisms pierod pie auga aktīvajām vielām, tāpēc ne tikai mazinās gaidāmais efekts, bet pastiprinās asiņu pieplūde mazā iegurņa orgāniem un var būt asiņošana. Šā iemesla dēļ alojes sulu un citus preparātus nedrīkst lietot grūtnieces, cilvēki ar hemoroidālām asiņošanām un sievietes mēnešreižu laikā. Savukārt, ja aloje pastiprina zarnu peristaltiku un izraisa caureju, akūtos kuņģa un zarnu trakta traucējumu gadījumos šī kombinācija var būt pat bīstama.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.