Kāpēc tev patīk bodibildings? 0

Neesmu no tiem, kuri trenējas, lai varētu pazīmēties ar atlētisku augumu. Man bodibildings nozīmē cīņu ar sevi, rakstura norūdīšanu. Ir svarīgi pašam sev pierādīt – jā, es to varu, nepadodos! Šis sporta veids attīsta garīgo izturību, mērķtiecību un pašdisciplīnu. Protams, uzlabojas pašsajūta, redzot, kā mainās ķermenis. Pēc treniņa vienmēr pārņem pozitīvas emocijas, jo izstrādājušies laimes hormoni endorfīni. Visiem iesaku: ja jūties noguris vai nav garastāvokļa, aizej uz svaru zāli!

Reklāma
Reklāma
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 20
Krievija konfiscē itāļiem rūpnīcas. Itālijas atbildes gājiens ir filigrāns 32
VIDEO. “Gudrīši!” Aivars Lembergs ar vienkāršu piemēru nodemonstrē, kā sankcijas ietekmējušas Krieviju
Lasīt citas ziņas

Ko īsti nozīmē būt bodibilderim? Ar ko atšķiras tava ikdiena?

Bodibildings ir ne tikai treniņi svaru zālē, bet arī īpašs uztura režīms. Ēdu 6–7 reizes dienā, samērā mazām porcijām, lai organismam visas dienas garumā būtu pietiekami daudz uzturvielu enerģijas ražošanai un muskuļu masas veidošanai. Kas notiek, kad ar ēdienu uzņemtās barības vielas iztērētas? Organisms enerģijas ražošanai sāk tās ņemt… no muskuļiem, un tie sairst. Pie tauku rezervēm ķeras tikai ārkārtas gadījumos, jo tās pārvērst enerģijā ir daudz sarežģītāk.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sievietes, kuras vēlas notievēt, bieži pieļauj kļūdu, ēdot ļoti reti un maz. Jā, svars tiešām krītas, taču sarūk galvenokārt muskuļu masa, nevis tauku rezerves, tādēļ augums neizskatās tvirts. Lai notievētu, jāēd pietiekami, taču pareizi, proti, jāizvairās no trekniem produktiem, un, protams, nevar iztikt bez fiziskām aktivitātēm.

Lai augtu muskuļu masa, bodibildingā vissvarīgāk ir ar uzturu uzņemt pietiekami daudz olbaltumvielu, savukārt enerģijas ražošanai – ogļhidrātus.

Lūdzu, apraksti vienas dienas ēdienkarti!

No rīta vajag pēc iespējas ātrāk atjaunot enerģijas resursus, ko organisms naktī iztērējis smadzeņu un citu orgānu darbības nodrošināšanai. Ja nepasteidzas, tas sāk ēst muskuļus. Tāpēc jāizvēlas produkti, ko ķermenis ātri pārstrādā. Brokastīs parasti dzeru Piena spēku, kurā ir daudz olbaltumvielu, izēdu bļodiņu auzu pārslu putras un divus banānus. Nākamā maltīte ir ap desmitiem, kad spiežu uz ogļhidrātiem, jo dienas otrajā pusē pēc darba man ir treniņš un nepieciešama enerģija. Parasti tie ir rīsi, griķi vai makaroni ar liesu gaļu un dārzeņiem. Pusdienas ir ļoti līdzīgas. Pēc treniņa apēdu divus banānus – vienkāršos ogļhidrātus, kas ātri uzsūcas, lai atjaunotos enerģijas resursi. Izdzeru arī Piena spēku. Ap astoņiem ir vakariņas – vistas fileja vai liellopa gaļa ar dārzeņiem. Pirms gulētiešanas vēl apēdu paciņu biezpiena, ko parasti atšķaidu ar Piena spēku vai vājpienu: ieleju šeikerītī un izdzeru. Dienas garumā lietoju daudz ūdens, jo tas ir svarīgs vielmaiņai.

Kā nodrošini tik daudz ēdienreižu darbā?

Reklāma
Reklāma

Ņemu ēdienu līdzi. Lai katru vakaru nebūtu jāstāv pie plīts, gatavoju vairākām dienām un glabāju ledusskapī. Piemēram, rīsus un griķus vāru divām, bet vistas fileju un liellopa gaļu sautēju vai gatavoju cepeškrāsnī trim vai četrām dienām.

Tu ēd ļoti veselīgi!

Jā, tomēr reizēm nedēļas nogalē uzcepu kārtīgu karbonādi. Ieklausos organismā un, ja tas prasa kaut ko treknāku, pieļauju nelielu atkāpi no samērā stingrās diētas. Organisma funkciju nodrošināšanai nelielā daudzumā nepieciešami arī tauki.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.