

Zemeņu kokteilis
Latvijā audzētas zemenes ir izcilas, un būtu žēl tās neizmantot arī kokteiļos. Šim kokteilim tradicionāli pievieno degvīnu, bet Valmiermuižā saimnieks mani iepazīstināja ar savu jauno produktu Degalu, kam ir 42%. Tas ir līdzīgs itāļu nacionālajam dzērienam grappa, bet degalus ir darināts no alus. Protams, ka kokteili var taisīt arī bez alkohola, lai to varētu baudīt visu vecumu cilvēki.
Paredzēts: 4 personām
Pagatavošana: 10 minūtes
Sastāvdaļas:
Zemenes – 300 g
Gardu Muti zelteris – 250–300 ml
Cukurs – 1 ēd. k.
Citrons – 1 ēd. k.
Degvīns – 200 g
Ledus
Pagatavošana:
Sablendē zemenes, atstājot četras dekorējumam, pievieno cukuru un citronu. Pielej klāt degvīnu un zelteri, samaisa. Glāzēs ieliek pāris gabaliņus ledus, ielej kokteili. Izdekorē ar pārgrieztu zemeni un piparmētras lapiņu.
Brīdinām, ka šīs lapas saturu nedrīksti aplūkot, ja Tev vēl nav 18 gadu!
Vai tev ir vismaz 18 gadu?
Jūsu Safari tīmekļa pārlūkprogramma ir novecojusi! Iesakām to nekavējoties atjaunot, lai saturu šajā portālā varētu lietot pilnā apmērā. Vai varat izmantot kādu no populārākajām pārlūkprogrammām, piemēram, Google Chrome vai Firefox.