
Trīs ingvera tējas uzmundrinājumam. Kas vērtīgs ingverā? 0
Atspirdzinoši – ar citronu un medu

Rudīti ingvera cienītāji dzer ļoti stipru šīs saknes tēju. Tiem, kas to vēl nav iecienījuši, vēlams sākt ar vājāku uzlējumu. Ingveram piemīt sildoša iedarbība, kas lieliski palīdz pret saaukstēšanos un vēdergraizēm. Piedāvājam trīs receptes, kā pagatavot gardu un aromātisku ingvera tēju.
• 800 ml ūdens
• 3 cm svaigas ingvera saknes
• Liels citrons
• 3–4 ēdamkarotes medus
Ingvera sakni nomazgā, notīra un smalki sarīvē. Uzlej vārošu ūdeni un ļauj 10 minūtes ievilkties. Pa to laiku izspiež citrona sulu. Kad tēja mazliet atdzisusi, pievieno sulu, medu un samaisa. Ļoti atspirdzinošs un uzmundrinošs dzēriens.
Garšvielu eksplozija

• 800 ml ūdens*
• 15 g zaļās tējas
• 1,5 cm svaigas ingvera saknes
• 6 zaļā kardamona pākstiņas
• 3 smaržīgie pipari
• 3 krustnagliņas
• ⅛ tējkarotes rīvēta muskatrieksta
• 3 tējkarotes medus
Ingvera sakni nomazgā, notīra un smalki sarīvē. Kardamona pākstis, smaržīgos piparus un krustnagliņas saberž piestā vai samaļ kafijas dzirnaviņās. Visas garšvielas un zaļo tēju liek katlā un uzlej vārošu ūdeni. Uzliek vāku, lai 10 minūtes ievelkas. Izkāš caur sietiņu un mazliet atdzisušai tējai pievieno medu. Pasniedz siltu. Šī tēja ir patiešām kā eksplozija – daudz smaržu un garšu vienā tasītē, turklāt tā ne tikai sasilda, bet arī nomierina satrauktu prātu.
* Receptē norādītā daudzuma pietiek trim lielām tējas krūzēm.
Divkāršs siltuma efekts

• 300 ml ābolu sulas
• 500 ml ūdens
• 2 cm svaigas ingvera saknes
• 3 kanēļa standziņas
• 3 tējkarotes medus
Ingvera sakni nomazgā, notīra un smalki sarīvē. Uzlej verdošu ūdeni un pievieno kanēļa standziņas. Atstāj uz 10 minūtēm, pēc tam izkāš, pievieno ābolu sulu un medu. Kanēlis kopā ar ingveru lieliski sasilda, turklāt uzmundrina, novērš vientulības un baiļu sajūtu. Vienīgi tējai jāizmanto kanēļa standziņa, jo, pieberot pulveri, dzēriens kļūst glums un staipīgs.