Foto-Shutterstock

Palīglīdzekļu izvēle 0


Ja smaguma sajūta un sāpes kājās ir pat ierastos apstākļos, pirms ceļojuma vēlams konsultēties ar ārstu, jo, iespējams, būs nepieciešami tablešu medikamenti (tos aptiekās var iegādāties bez receptes). Tie efektīvi paaugstina vēnu sieniņu tonusu, mazina tūsku un līdz ar to spriedzi un sāpes kājās. Šīs tabletes jāsāk lietot jau nedēļu pirms ceļojuma, jāturpina tā laikā un vēl vairākas dienas pēc atgriešanās.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
7 pārsteidzošas lietas, ko par jums atklāj apģērba krāsa
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 15
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 6 vārdu īpašniekus, kurus visbiežāk ieskauj kupls bērnu pulciņš 3
Lasīt citas ziņas

Gerda Lielause brīdina, ka cilvēkiem, kuriem ir kardioloģiskas saslimšanas, būs papildu slodze, jo viņiem tūskas mēdz būt biežāk. Saskaņojot ar ārstu vai farmaceitu, var ņemt palīgā kvalitatīvus, standartizētus ginka preparātus, kas veicina asinsriti. Arī tos jāsāk lietot jau pirms ceļojuma un kurss jāpabeidz vairākas dienas pēc atgriešanās.

Asinsriti īpaši neuzlabo ziedes, geli un krēmi, taču, ja nav alerģijas pret preparātu sastāvdaļām, tie palīdz tikt galā ar kāju smaguma sajūtu, lai gan to pašu paveic arī vēsa vai pat auksta duša un kāju vannas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Rūpīgi jāizvēlas ceļošanas apģērbs. Tam vajadzētu būt platam un ērtam. Jāizvairās no pārāk ciešām jostām, apaviem, biksēm, kas ierobežo kustības.

Ilmārs Pastars iesaka pirms tāliem braucieniem vai lidojumiem iegādāties profilaktiskās kompresijas zeķes pat tiem, kam kāju vēnas par sevi vēl neatgādina, kā arī sirdsslimniekiem un cilvēkiem ar paaugstinātu asinsspiedienu. Ciešākas zeķes vajadzīgas, ja vēnu problēma jau ir zināma un pamanāma. Šādus piederumus labāk iegādāties specializētos veikalos, medicīnas centros un aptiekās, jo tur speciālisti palīdz izvēlēties piemērotāko izmēru un kompresijas pakāpi.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.