Foto: Ilze Pētersone

Vesela paaudze ir izaugusi ar Tarhūnu! Ir veids, kā šo garšu pavisam viegli var atgriezt mūsdienās, pagatavojot dzērienu mājās 19

Zemnieku saimniecība “Zutiņi” allaž priecē ne tikai ar skaistām un gardām pašu audzētām lietām, bet arī idejām un iedvesmu. Tā arī šoreiz saimniecība savā “Facebook” lapā publicējusi stāstu par veco, labo Tarhūnu.

Reklāma
Reklāma
7 produkti, kurus nedrīkst otrreiz sildīt: tie var nodarīt būtisku kaitējumu veselībai
Dārzs
FOTO. Cik šogad maksā stādi, un kas ir piedāvājumā? Reportāža no Siguldas Stādu parādes
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā
Lasīt citas ziņas

“Cik daudzi no Jums atceras Tarhūnu? Ir izaugusi vesela Tarhūna paaudze, kas vēl tagad var pateikt, cik kapeikas tas maksāja. Ir tik daudz Tarhūna stāstu. Un ir veids, kā šo garšu pavisam viegli atgriezt arī mūsdienās.

To, ka tas būs gardi vien mazliet pamainot mūsu pašu piparmētru sīrupa recepti, pačukstēja Ivita Jasiune. Nu tad mēģinām taisīt augšā!

CITI ŠOBRĪD LASA

Sākumā uzvārām sīrupu. 1 kg cukura uz 1 l ūdens – uzvārām ūdeni un, kad tas met burbuli, pievienojam parasto cukuru, uzvārām līdz nākamajam burbulim un atstājam norimt. Ievārījuma cukurs gan te galīgi nederēs, jo sīrupā veido neglītus, bālus duļķus.

Lai sīrups būtu vēl gardāks un izteiksmīgāks, var pievienot tējkaroti citronskābes, vai sulu no pāris citroniem.

Vēl karstā sīrupā noslīcinām krietnu bunti Franču Estragona lapas, Meksikas Agastahes jeb Limonādes zāles dzinumus, svaigumam arī dažas piparmētras. Šo visu atstāj ievilkties uz diennakti.

Tad nokāš un liek ledusskapī. Dzer, samaisot glāzē ar gāzētu ūdeni.

Vasara ir dzērienu laiks – izmēģiniet! Galīgi nav nepieciešamības pirkt sulūdeņus veikalos, ja tik viegli tos var pagatavot pats.”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.