Foto – Shutterstock

Atkal basas 0

Pēc vairākām noballētām dienām pēdas ir pelnījušas lutināšanu, lai asinsvadu un muskuļu spriedze ar laiku neizraisa nopietnus traucējumus.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 6 vārdu īpašniekus, kurus visbiežāk ieskauj kupls bērnu pulciņš 10
Ko Ķīna dara ar zinātnieku, kurš patvaļīgi pasaulei atklāja Covid-19 izplatību? 60
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 15
Lasīt citas ziņas

Mājās pieejamākā metode ir kontrastduša vismaz kājām līdz ceļgaliem vai kāju peldes ūdenī, kam pievienots jūras sāls, ēteriskās eļļas vai citi speciālie līdzekļi. Atkal jāizmanto tonizējošie krēmi.

Ja smaguma sajūta saglabājas vairākas dienas, ir vērts painteresēties, kādas procedūras piedāvā salonos, vai konsultēties ar vēnu speciālistu. Ārsta padoms lieti noderēs, ja augstpapēžu apavi izraisa muguras sāpes – ar šo problēmu nav ieteicams cīnīties vienatnē vai tūliņ ķerties pie masāžas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Farmaceite Ivanda Krastiņa iesaka par kājām rūpēties ik dienu – neatkarīgi no slodzes, gaidāmajiem vai aizvadītajiem pasākumiem. Lietojot skrubi vismaz reizi nedēļā, pēdas tiek atbrīvotas no atmirušās ādas un kļūst jūtami maigākas. Darot to regulāri, arī mitrinošie krēmi, losjoni vai eļļas iedarbojas daudz efektīvāk.

Mitrinošus līdzekļus vislabāk lietot uzreiz pēc mazgāšanas, jo tad pēdās saglabājas mitrums, ko tās uzsūkušas. Lai sasniegtu vēl labākus rezultātus, mitrinošs krēms jāuzklāj tieši pirms gulētiešanas. Saplaisājušiem papēžiem piemēroti intensīvas iedarbības līdzekļi, kas ne tikai dziļi mitrina, bet arī dziedē brūces.

Karstā laika nepatīkamā blakusefekta – kāju svīšanas un nejaukā aromāta – novēršanai paredzēti speciāli dezodoranti, ko lieto tieši uz ādas (aerosoli un krēmi) vai izsmidzina apavos.

Aizsargāt no saules nepieciešams arī pēdas un kāju pirkstus. Var izmantot ķermenim paredzēto saules aizsarglīdzekli, taču tā SPF ieteicams ne mazāks par 15.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.