Uzveic slimību pašas spēkiem 11

Pediatres Ineses Sproģes pieredze gan liecina pavisam ko citu. Viņai dzīves laikā piesūkušās daudzas ērces. Aptuveni pirms pieciem gadiem sākušās veselības problēmas – izsitumi, nogurums, bezmiegs, sāpes plecā, un roka pamazām kļuvusi pavisam nekustīga.

Reklāma
Reklāma
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot 9
Lasīt citas ziņas

– Ilgstoši apmeklēju dažādus ārstus, izsakot aizdomas par Laimas slimību, taču tās neviens neapstiprināja. Man bija četras negatīvas asinsanalīzes, – atceras Inese Sproģe. – Kad vairs nebija, kur meklēt palīdzību, sazinājos ar ASV privātajiem institūtiem un klīnikām, kur specializējas laimboreliozes ārstēšanā un veic pētījumus. Saņēmu kaudzi ar grāmatām internetā un pa pastu, telefoniski konsultējos gan ar speciālistiem, gan cilvēkiem, kuri izārstējušies no smagas Laimas slimības, studēju laimboreliozei veltītos ikgadējo konferenču materiālus. Palīdzēja arī ājurvēdas un Ķīnas medicīnas zināšanas. Lai izveseļotos, labāk eksperimentēt, nekā nedarīt neko. Sāku lietot dabiskās antibiotikas. Acīmredzot tās iztīrīja organismu no blakusinfekcijām un stiprināja imunitāti. Pēc tam bija sprādziens! Pēkšņi sajutu sāpes visās locītavās, kādu agrāk nebija. Piekto reizi veicot analīzes, tās bija pozitīvas, kas apstiprināja manas aizdomas par laimboreliozi.

Kā stāsta daktere, visbiežāk Laimas slimība izpaužas tiem, kuru organismā ir arī citi nevēlami mikrobi, piemēram, Epšteina-Barra vīruss un tamlīdzīgi. Ja imunitāte ir pietiekami spēcīga un nav noslogota cīņā ar citām infekcijām, laimborelioze var nelikt par sevi manīt.

CITI ŠOBRĪD LASA

Dažkārt analīzes mēdzot būt arī viltus pozitīvas, piemēram, ja organismā snauž sifilisa vai citu infekciju izraisītāji.

Pediatre uzsver, ka pētījumos par Laimas slimību atklātais, praksē novērotais un viņas pašas pārbaudītais lielākoties nav zinātniski pierādīts, jo tam vajadzīgs ilgs laiks un lieli līdzekļi, bet borēlijas sāktas izzināt tikai pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.