Gudrinieces viegli nepadodas 11

Pastāv divas laimboreliozes ārstēšanas iespējas – ar antibiotikām vai dabiskiem līdzekļiem.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai
Dārzs
11 pamata lietas, kas jāzina katram dārzniekam
Kokteilis
FOTO. Ledus ir sakustējies! 5 iekārojamākie Latvijas hokejisti mākslīgā intelekta skatījumā
Lasīt citas ziņas

! Antibiotikas iedarbojas spēcīgāk, taču no tām cieš aknas, nieres un dabiskā mikroflora, kas mūs sargā, proti, tiek iznīcināta ne tikai ienaidnieka armija, bet arī savējā. Dabiskie preparāti nekaitē, toties cīņa ir ilgāka.

– Lai uzveiktu borēlijas, svarīgi antibiotikas lietot atbilstīgu laiku, – uzsver pediatre. – Šīs baktērijas dzīvo 28 dienas, taču antibiotikas Latvijā parasti lieto 2–3 nedēļas. Tad pašsajūta uzlabojas, bet viltīgie mikrobi netiek iznīcināti. Glābjoties no uzbrukuma, tās iekapsulējas šūnās, kur izveido cistas, un var tur palikt gadiem ilgi. Tās jācenšas likvidēt gan ar ķīmiskiem, gan dabiskiem preparātiem. Citādi, tiklīdz vājināsies imunitāte, borēlijas sāks savu ļauno darbu. Hroniskas slimības gadījumā antibiotikas jālieto pat pusgadu, lielākoties ievadot vēnā, kā to dara citās valstīs, piemēram, Polijā un Vācijā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Jācīnās arī pret borēliju veidotajām biofilmām – plēvēm līdzīgiem olbaltumu produktiem, lai organisma aizsargspēki tām netiktu klāt. Turklāt gudrinieces izdala vielas, kas bloķē imūnsistēmu, tāpēc arī hroniskos gadījumos analīzes ir negatīvas, taču slimība tikmēr turpina savu uzvaras gājienu.

Pētījumos ir informācija, ka pret laimboreliozi iedarbojas liela daļa preparātu, ar kuriem ārstē malāriju, tiesa, zinātniska pamatojuma tam nav.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.