Foto – Matīss Markovskis

Ekspresintervija ar Signi 1


Ar ko tev asociējas Ziemassvētki un Jaunais gads?

Reklāma
Reklāma
Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
RAKSTA REDAKTORS
“Kad sāku rādīt slaidus par Ukrainu, redzēju, ka vairāki skolēni novērsa skatienu…” Pieredzes stāsts par krievvalodīgajiem jauniešiem 7
VIEGLAIS TESTS. Ja nevari atbildēt 100% pareizi uz šiem jautājumiem, tad tu neesi pārāk gudrs
Lasīt citas ziņas

Ar ģimeni, smaidiem, prieku, saldumiem un gatavošanu. Man patīk eksperimentēt, bet uz mūsu galda vienmēr ir kāposti, pelēkie zirņi, cepetis, pīrāgi un medus kūka. Šķiet daudz, taču tas vēl nav viss, ir arī manas improvizācijas ar ēdienu.

Gatavošana ir tava ikdiena. Vai jūti, ka ilgās stundas virtuvē negatīvi ietekmē ķermeni?

CITI ŠOBRĪD LASA

Kad ir daudz darba, veidojot pavārgrāmatas, mēdz gadīties, ka vienā dienā gatavoju divpadsmit ēdienus. Vienreiz ar soļu skaitītāju izmērīju, ka virtuvē nostaigāju piecus kilometrus. Taču patiesībā man ļoti reti ir sajūta, ka esmu izsmelta, jo man patīk gatavot.

Ķermenī visjutīgākā ir kakla zona, tāpēc pret to izturos īpaši piesardzīgi. Esmu pieradusi būt kustībā, sākumā, protams, jutu nogurumu kājās, bet tagad arī pēc ļoti garas darba dienas to vairs nejūtu.

Vai organisms neprotestē, ka tik daudz visa kā jāpagaršo gatavojot?

Dienās, kad daudz jāgatavo, es neēdu. Nogaršoju procesā, bet ne visu. Piemēram, salātiem garšoju tikai mērci. Līdzko paēdu, man iestājas sāta sajūta un vairs negribas radīt kaut ko jaunu.

Bet, piemēram, lai nepārēstos degustācijās, es ēdienu izspļauju – gluži kā to dara ar vīnu. Ir bijušas reizes, kad jādegustē 30 medus kūkas. Nav iespējams apēst gabaliņu no katras!

Man nav problēmu ar vēderu, jo es nekad nepārēdos. Atceros, pirms desmit gadiem Ziemassvētkos ēdu ļoti daudz, un tad bija nepatīkama sajūta, bet tagad tā nav. Es netaisos mirt rītdien, tāpēc man nav šodien jāapēd viss, kas uz galda.

Agrāk jaunībā gan bija problēmas, jo, tāpat kā lielai daļai meiteņu, šķita, ka esmu ļoti resna. Atradu zelta tabletītes, kas palīdzēs, taču tās samaitāja vēderu. Uzskatu, ka kvalitatīva pārtika palīdz tikt galā ar veselības problēmām. Piemēram, pirms iepazinos ar savu vīru Armandu, viņam bieži bija dedzinoša sajūta kuņģī, bet pēdējos gados viņam ne reizi tā nav noticis. Domāju, tas tāpēc, ka ēdam tikai kvalitatīvus produktus.

Reklāma
Reklāma

Vai ikdienā atliek laika arī citām fiziskajām aktivitātēm?

Vismaz divas trīs reizes nedēļā skrienu un apmeklēju jogas nodarbības. Man patīk, esmu pieradusi pie kustībām. Tāpēc, piemēram, ja priekšā garš lidojums un būs daudz jāsēž, iepriekš obligāti skrienu. Arī daļu no šiem vingrojumiem zināju, taču ikdienā ne vienmēr izdodas ievērot pareizas kustības, pie tā ir jāpiedomā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.