Foto – Aija Geida

Variācijas par šokolādes krēmu 0

Šokolādes krēmi, kurus var ziest uz maizes, satur daudz tauku un cukura. To vietā var pagatavot garšas ziņā līdzīgu krēmu… no avokado.

Reklāma
Reklāma
Krievija uzbrūk Ukrainai ar “brīnumieroci”. Ar to varētu tikt galā tikai F-16 144
TV24
“Viņi ir gatavi uz visādām neģēlībām.” Kas mudinātu Putinu pieņemt lēmumu uzbrukt NATO?
Veselam
Neviens to pat nenojauta – pasaulē populāros kosmētikas produktos vēzi izraisošas ķīmiskas vielas 800 reižu pārsniedz normu 42
Lasīt citas ziņas

Bērniem garšo dažādi uz maizes ziežami šokolādes krēmi, piemēram, Finetti, Nutella, Nesquik. Diemžēl to sastāvā ir daudz cukura (50–55%), nevērtīgi tauki (aptuveni 30%, lielākoties palmu tauki), tāpēc tos vajadzētu atstāt kā našķi svētku reizēm, nevis lietot ikdienā. Savukārt avokado ir līdz 30% vērtīgas augu eļļas, A, B1, B2 vitamīns, daudz mikroelementu un minerālvielu, bet cukurs – tikai 1,6%. Ja sajauc kopā ar kakao pulveri un saldu sīrupu, iegūst šokolādes krēma konsistenci, turklāt kakao pilnībā nomāc avokado smaržu un garšu.

Kā gatavot:

Avokado notīra miziņu, izņem kauliņu un liek blendera krūzē. Pieliek saldvielu – kļavu, agaves, melases vai cukurniedru sīrupu vai medu. Ja gribas stingru krēma masu, var pieliet 2–3 ēdamkarotes kokosriekstu eļļas. Savukārt, ja gribas piena garšu, pievieno pāris ēdamkarošu piena pulvera, bet, ja vēlas just riekstus, – tikpat daudz apgrauzdētu un kafijas dzirnaviņās smalki samaltu riekstu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ar blenderi visu sajauc viendabīgā masā. Iegūto krēmu var likt uz maizes, izmantot groziņu un pīrāgu pildījumiem, tortēm, ieziest starp cepumiem. Ledusskapī var glabāt 2–3 dienas.