Foto: pexels.com

Podkāsti un tematiskā ekspedīcija – tava svētdienas veselības deva 0

Brīvdienas ir laiks, ko pavadīt, nedomājot par darbu un pienākumiem, tāpēc veselam.lv redaktore Krista Dzidzēviča iesaka interesantas nodarbes, kā aizpildīt laiku produktīvi un, protams, veselīgi.

Reklāma
Reklāma

Atklājot podkāstus

Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem
Aivars Lembergs sašutis par kārtējo slogu uz Latvijas patērētāju kakla: “Tā mēs iegriezām Krievijai – pērkam dārgākus dārzeņus no Krievijas”
Kokteilis
Numeroloģijas tests: aprēķini savu laimīgo skaitli un uzzini, ko tas par tevi atklāj 10
Lasīt citas ziņas

Iepriekš jau rakstīju, ka mūzikas klausīšanās vilcienā, mazgājot grīdu vai skrienot, vairs neiepriecina un nedod ierasto enerģijas devu, drīzāk traucē un jauc galvu. Lai arī klasiskā mūzika vēl joprojām man patīk, esmu atklājusi, kā lietderīgi izmantot savu laiku un ceļā ne tikai izklaidēties, bet arī uzzināt ko jaunu, – klausoties podkāstus.

Foto: pexels.com
CITI ŠOBRĪD LASA

Tie ir audioformāta raidījumi, kuru vadītājs viesim neuzdod jautājumus. Tā nav ne intervija, ne diskusija, drīzāk brīva saruna, kuru klausoties šķiet, ka sēdi kafejnīcā un dzirdi pie blakusgaldiņa draugu pulkā pārrunātās tēmas. Tieši šī brīvība, nepiespiestā izjūta un humors mani neatgriezeniski ievilcis šajā pasaulē. Pārsvarā cilvēki podkāstus veido savā brīvajā laikā, tas nav viņu pamatdarbs. Tos vada komiķi, dizaineri, uzņēmēji, uztura speciālisti – būtībā dažādu jomu pārstāvji.

Ir gan tematiskie podkāsti, kuros iespējams iegūt informāciju par vienu, piemēram, veselības tēmu, gan tādi, kur pārrunātais atšķiras līdz ar katru jaunāko viesi. Tā nu atklāju arvien jaunus podkāstus un gan sēžu vilcienā, gan skrienu krosu ar smaidu sejā, klausoties, ko interesanti cilvēki stāsta par savu dzīvi un pasaulē aktuālo. No sirds iesaku!

Veselīga tematiskā ekspedīcija

Foto: Shutterstock

Vasaras pilnbriedā kājas pašas ved ārā pa durvīm tuvāk dabai un skaistumam. Arī manā draugu lokā svētdienas ekskursijas ir cieņā, un jau pirms pāris gadiem aizsākām tradīciju, ka dodamies ne tikai uz konkrētu galamērķi, bet izvēlamies ceļojuma tēmu – reiz devāmies uzkāpt septiņos dažādos skatu torņos, citreiz izstaigājām piecas dažādas dabas takas. Iespēju ir daudz: upes krasti, klintis, īpaši akmeņi, ko tik visu mēs varam apskatīt un novērtēt! Izvēle ir ceļotāju rokās.

Veselīga tēmas izvēle, nevis vienkāršs galamērķis Sigulda – būs ne tikai interesantāks, bet arī veselībai draudzīgs, jo viena skatu torņa vietā būs jāuzkāpj vairākos, vienas takas vietā jānoiet piecas – vairāk kustību, vairāk prieka!

Lieki piebilst, ka arī panorāmas skati – nevis viens, bet vairāki dienas laikā – sniedz neatkārtojamas emocijas, arī dažādā daba: purvi, meži, kuros ierīkotas pastaigu takas. Salīdzināšana dod iespēju gūt piecreiz vairāk skaistuma, kas pavasarī jau tā spraucas pa visām vīlēm. Atliek vien saņemties, piezvanīt draugam, vienoties par veselīgo tēmu un mesties dēkā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.