Foto – Wikipedia, Laurijs

Saņemot no SIA “Vienotais norēķinu centrs” paziņojumu par parāda atgūšanas procesa uzsākšanu un zemes nomas maksas un parāda atgūšanas izdevumu apmaksu, PTAC aicina neveikt pieprasītās parāda summas samaksu, bet izmantot iespēju izteikt pamatotus rakstveida iebildumus, ja pieprasītajam parādam ir iestājies noilgums un tas nav tiesiski pamatots, proti, starp pusēm nav noslēgts līgums. 0

PTAC norāda, ka, lai arī “Vienotā norēķina centra” un “Pilsētas zemes dienesta” rīcībā ir konstatējamas vienotas pazīmes, katrā strīdus situācijā būtiski atšķiras faktiskie un juridiskie apstākļi (kā tiesiskās attiecības tika regulētas līdz šim brīdim, kā tika organizēta dzīvojamās mājas pārvaldīšana, atšķirīga tiesu prakse u.c.) un to tiesisks risinājums ir atkarīgs no iegūtiem individuāliem pierādījumiem, kurus ir tiesīga vērtēt tikai vispārīgās jurisdikcijas tiesa.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos
Krievu murgs Turcijā: turki Krievijas pilsoņus izsēdina no lidmašīnām un neļauj lidot uz citām valstīm
Ziemeļamerikas indiāņu zvēru horoskops. Uzzini, kurš dzīvnieks esi tu! 17
Lasīt citas ziņas

PTAC ieskatā strīda gadījumos ir piemērojams Komerclikuma 406.pantā noteiktais trīs gadu noilguma termiņš, ja zemes īpašnieks darbojas saimnieciskās darbības ietvaros. Līdz ar to PTAC aicina patērētājus tiesas procesa gadījumā vērst tiesas uzmanību uz šo normatīvo aktu par specifisko noilguma termiņu (kas atšķiras no Civillikuma noteiktā 10 gadu noilguma termiņa), un “Vienotā norēķina centra” un “Pilsētas zemes dienesta” rīcības neatbilstību labas ticības principam saskaņā ar Civillikuma 1.pantu.

Trīstūkstoš rīdzinieku parādā?

“Latvijas Avīze” jau rakstīja, ka februāra sākumā Rīgā parādu piedzinēja firma – SIA “Vienotais norēķinu centrs” – piesūtījusi Vaidavas ielas 9. nama iedzīvotājiem draudīgus paziņojumus par parāda atgūšanas procesa sākšanu. Viņi neesot samaksājuši zemes īpašniekam piespiedu zemes nomas rēķinus par 2008. gada deviņiem mēnešiem.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ja nauda nebūšot samaksāta, parāda piedzinējs varot “veikt darbības, kas palielina parāda atgūšanas izdevumus”. Citstarp paziņojumos minēts, ka SIA “Vienotais norēķinu centrs” rīkojas zemes īpašnieka – a/s “Pilsētas zemes dienests” – uzdevumā.

Rīgas pašvaldības uzņēmuma “Rīgas namu pārvaldnieks” (RNP) valdes locekle Inga Bulgarina atzina, ka Vaidavas ielas nama iedzīvotāji neesot vienīgie, kuri kopš šā gada janvāra no savām pastkastītēm izņēmuši “Pilsētas zemes dienesta” vai tā nolīgtās parādu piedzinēja firmas paziņojumus par zemes nomas parādiem, kuri viņiem it kā radušies no 2008. līdz 2010. gadam. Līdzīgus paziņojumus pavisam saņēmuši ap 3000 rīdzinieku no 47 daudzstāvu dzīvojamiem namiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.