Ko uzlabo teipošana
 3


 Padara gludāku pieri, mazina krunkas uz pieres, starp uzacīm.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 skaitļiem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro
Cilvēkstāsts
“Man draudēja publiski, ka mani izkropļos” – saimniecības “Jaunapšenieki” saimniece Agnese par nievām un ļaunumu, ar ko sastopas ikdienā 58
TESTS prātvēderiem: ja zini atbildes uz vismaz 8 jautājumiem, tev ir pārsteidzoši attīstīts intelekts
Lasīt citas ziņas

Bieži uzskata, ka grumbas rodas muskuļu atslābuma dēļ. Tieši pretēji – tādēļ, ka savilkti. Pat miegā, sapņojot ko emocionālu, muskuļi saraujas, rodas spazmas. Pamostamies ar nejauki grumbainu pieri.

Tātad, lai krunkas mazinātu, muskuļiem jāļauj atslābt. Uzlīmējot teipus, palīdzam atslābināties, piemēram, uzacu saraucējmuskulim. Taču lente netiek līmēta tieši uz grumbām, bet gan blakus, nofiksējot starpuzacu zonu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Lai teips sniegtu cerēto efektu, pirms tā uzlīmēšanas atbildīgo muskuli vēl iestiepj. Iedarbība atkarīga arī no lentes iestiepuma pakāpes.

“Teips lieliski izgludina pieri, piemēram, ja pa nakti atstājam to uzlīmētu. Taču no rīta cilvēks ierodas darbā, un stress atkal ir klāt. Sejas muskulīšos visvairāk atbalsojas mūsu psihoemocionālais stāvoklis. Tādēļ neļausim sev savilkties – ne ķermenim, ne sejai. Mācīsimies atslābināties, dzīvot vieglāk. Tam noder meditācija, joga vai jebkura cita relaksējoša nodarbe,” uzsver speciāliste.

Tie, kuriem nav pārlieku izteikts muskuļa savilkums, var iztikt tikai ar teipošanu.

 Mazina grumbiņas acu ārējos kaktiņos, ap lūpām.

Tā dēvētās vārnu kājiņas atšķiras pēc rašanās iemesla. Vienas veidojas tādēļ, ka acis miedz sliktas redzes dēļ vai saulei spīdot, nenēsā nepieciešamās brilles. Arī tad, ja nepārtraukti smaida, neļaujot acīm atslābt. Citas krunkas palīdz izveidot kaimiņi – muskuļi, kas atrodas tām apkārt.

Šīs grumbiņas var mazināt teipošana, bet labākam efektam vajadzētu veikt arī sejas vingrošanu.

 Atbrīvo no tūskas acu zonā, mazina deguna mutes rievu.

Šādos gadījumos teipa metodi izmanto citam nolūkam – lai veicinātu limfas atteci. Tāpēc atšķiras arī lentes uzlīmēšanas veids.

Rieva, kas stiepjas no deguna uz mutes kaktiņu, veidojas traucētas limfas atteces dēļ. Limfātiskā sistēma ir ļoti svarīga, limfa organismā apskalo visas šūnas, izvada šlakvielas. Ja kāda iemesla dēļ limfa nevar plūst brīvi, veidojas kas līdzīgs aizsērējušai izlietnei.

Sejā veidojas tāda kā kabata, kurā uzkrājas liekais šķidrums, un ar smagumu velk vaibstus uz leju. Lai mazinātu deguna mutes rievu, limfa jādzenā, jāveicina tās pareiza attece. Tam palīdz īpašā veidā uzlīmēti teipi.

Reklāma
Reklāma

Līdzīgi, ja bieži ir tūska ap acīm, pie vainas tāpat ir traucēta limfas cirkulācija.

Tomēr jāsaprot, ka teipošana gan mazinās acu tūsku, bet nenovērsīs rašanās iemeslus, piemēram, sirdskaiti vai nieru vainu.

 Teipošana nevar novērst arī dziļus savilkumus sejā.

Daudzi naktī sakož vai griež zobus, kas rada nesamērīgu košļāšanas muskuļa savilkumu. Tas atbalsojas sejas ovālā – šā muskuļa pārmērīgas spazmēšanās dēļ sejas ovāla līnija izplūst, arī veidojas dubultzods. Teipu uzlikšana vien nelīdzēs, tā jākombinē ar citām metodēm.

“Tomēr neviena metode nevar būt sezonāla – līdzīgi kā ietur diētu pirms vasaras, gribot uzcirst jauno peldkostīmu. Nepietiek, ja īsu laiku veic sejas fitnesu vai palīmē teipus, cerot būt skaists uz ilgiem gadiem,” piebilst Ieva Paškeviča.

 Sejas teipu visbiežāk liek uz nakti vai izmanto brīvdienās, jo diez vai kāds būs gatavs, šādi aplīmēts, parādīties sabiedrībā.

 Teips drīkst atrasties uz sejas divas dienas.

 Var to līmēt regulāri vai kursa veidā – gandrīz katru dienu, piemēram, mēnesi.

 Nedrīkst teipot seju, ja ir saslimšana akūtā stadijā, iekaisums vai audzējs.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.