Foto – Shutterstock

Līdzīgas, bet citādas 0

Medicīnas sabiedrības “ARS” gastroenterologs Sabri Abdelmasī uzsver, ka žultsvadu nosprostošanās izraisa pēkšņus simptomus, ko var viegli sajaukt ar gremošanas un zarnu darbības traucējumiem, atviļņa slimību un citām iekšķīgām kaitēm.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Onkologi nosauc pārtikas produktus, kurus būtu tūlīt jāpārtrauc lietot uzturā, ja grib izvairīties no vēža 47
Kokteilis
FOTO. Tuvojas ceriņu laiks! Esi uzmanīgs – neatnes ar tiem mājās nabadzību un raizes
Viņas ir kā radītas šai lomai! TOP 5 vislabākās mammas saskaņā ar zodiaka zīmi 6
Lasīt citas ziņas

Žultsakmeņu aktivitāte vispirms izraisa spiedošu sajūtu pakrūtē, reizēm – vēdera uzpūšanos, sliktu dūšu, vemšanu, lēkmjveida sāpes labajā paribē, neizdodas atrast ērtu pozu, lai tās remdētu. Vēlāk sākas ādas specifiskā dzelte. Žultsakmeņu slimības laikā ir gaišas krāsas izkārnījumi un tumšs urīns.

Pašsajūta nepasliktinās ēšanas laikā, bet kādu laiku pēc maltītes, kad barība ir sagremota kuņģī, nonākusi zarnās un sācis darboties žultspūslis. Lēkmes var atkārtoties katru dienu, reizi nedēļā, mēnesī vai retāk. Arī sāpju ilgums mēdz būt no 15–30 minūtēm līdz vairākām stundām. Lēkmes visbiežāk sākas, kad sīki žultsakmeņi no žultspūšļa pārvietojas uz kopējo žultsvadu.

CITI ŠOBRĪD LASA

! Ja lēkme ir spēcīga, jāizsauc ātrā palīdzība. Ja tā pārdzīvota ar līdzekļiem, kas spazmas samazina, tik un tā jāapmeklē ārsts, jo akmeņi, kas nosprosto žultsvadus, spiediena dēļ rada iekaisumu, retāk – žultspūslis pārplīst.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.