“Pārmaiņu” attiecības 0

Šīs attiecības psihologi neraksturo ne kā labas, ne sliktas. Tās raksturo nepārejoša kāre pēc pārmaiņām un esošās ikdienas situācijas izvērtēšana kā pārmaiņas veicinoša vai, tieši otrādi, tās kavējoša. Šādās partnerattiecībās pāris apzinās, ka ir kopā līdz brīdim, kad viņu ikdienā kaut kas mainīsies. Abi nelolo liekas ilūzijas un bauda viens otra klātbūtni tik ilgi, kamēr tas ir izdevīgi.

Reklāma
Reklāma
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 499
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas? 32
Kokteilis
VIDEO. “Tā ir Rita? Ko tu stāsti!” Lauris Reiniks nosauc attiecību eksperti Ritu Lasmani par bezpajumtnieci
Lasīt citas ziņas

Tiklīdz ikdienas apstākļi mainās, cerētie mērķi sasniegti un kārotās pārmaiņas realizētas, atsvešināšanās notiek gluži dabiski. Neviens no attiecību dalībniekiem parasti nepārdzīvo par to izjukšanu, lūkojoties jau pēc nākamajiem izaicinājumiem, jauniem cilvēkiem savā ikdienā un iespējamo partneri, kurš konkrētajā dzīves posmā varētu izrādīties noderīgs.

“Eksperimenta” attiecības

Šīs attiecības iekļaujamas nevēlamo attiecību grupā, un tās raksturo viena cilvēka vēlme mainīt partneri, vērojot, vai un kā šīs pārmaiņas ir iespējams realizēt un kāds ir to rezultāts. Visbiežāk mainītāja lomā ir sievietes, tiecoties “uzlabot” partneri – “Tu ne tā ģērbies!”, “Kāpēc nevari būt uzņēmīgāks?”, “Paskaties, kā dzīvo Kārlis ar Ilzi! Mums arī tā vajag!”. Šādās attiecībās vīrietis tiek vērtēts kā projekts, nevis pilnvērtīgs partneris, kā rezultātā attiecības 99 procentos gadījumu cieš neveiksmi.

CITI ŠOBRĪD LASA

Lai to nepieļautu, uzsākot ikvienas romantiskas attiecības, ir vērts sev pajautāt, vai patiešām esi gatava pieņemt mīļoto un visas viņa lieliskās īpašības, neraugoties uz to vienu tik tracinošo paradumu, kas liek tev jukt prātā. Visticamāk, šis tracinošais paradums no mīļotā ikdienas neizzudīs, savukārt tu un tava personība gan ātri vien zaudēs šarmu vīrieša acīs, viņam izmisīgi lūkojoties pēc sievietes, kura neliek atcerēties skolas gaitas un biedējošās sarunas ar stingro klases audzinātāju…

“Nedzīvās” attiecības

Šis attiecību tips ir viens no nevēlamākajiem, neveiksmīgākajiem un skumjākajiem. Iespējams, arī tu zini pāri, kurš, šķiet, šķiras jau vismaz trīs gadus un tomēr atkal un atkal kaisa savās brūcēs sāli, cenšoties jau mirušās attiecības atjaunot un saglabāt. Tā rezultāts, protams, ir neveiksme, ievērojams nervu patēriņš un absolūts spēka un dzīves kvalitātes izsīkums.

Iemesls, kāpēc ir pāri, kas nespēj izšķirties, neraugoties uz samilzušajām nesaskaņām un attālināšanos, ir pagalam vienkāršs – pieradums un sāpes šķiet nepārvaramas, tāpēc tās tiek remdētas ar paviršu seksu, nenopietni domātiem solījumiem un nezūdošu apņēmību sev iegalvot, ka “šoreiz gan viss būs citādi”. Nebūs, mīļā, nebūs! Tāpēc, ja esi attapusies šādā situācijā, sakravā čemodānu, ko, visticamāk, esi iemanījusies izdarīt pāris minūšu laikā iepriekšējo mēģinājumu dēļ, un beidzot sper tik vajadzīgo soli pretim brīvībai!

Šādās attiecībās to dalībnieki ir ne tikai pazaudējuši viens otru, bet arī sevi pašu, un ikdiena patiešām tiek pavadīta nožēlojamā veidā, kavējot vienam otra izaugsmi un laupot iespēju beidzot kļūt laimīgiem.

“Sacensību” attiecības
Šo attiecību tipu psihologi vērtē kā emocionāli kaitīgāko. Esot kopā, pārim ir jāveicina savstarpējā izaugsme, nevis jācenšas gūt panākumus uz otra nelaimes rēķina. Taču “sacensību” attiecībās viss notiek pretēji – to dalībnieki nemitīgi konkurē un cīnās par līdera lomu un iespēju dominēt. Ja attopies, ka esi attiecībās, kurās jūti nemitīgu spriedzi un vēlmi pārspēt savu partneri, vai arī šādas īpašības piemīt vīrietim, lūdz, izdari sev pakalpojumu atbrīvo jūs abus no šīs tik liekās, muļķīgās un absurdās nastas!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.