Kā notiek lāzerepilācija 0


■ Divas vai trīs dienas pirms procedūras matiņi jānoskuj augšanas virzienā, lai neveidotos iekaisums.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos 25
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 7
Lasīt citas ziņas

■ Klīnikā pirms procedūras apstrādājamo laukumu ar kosmētikas zīmuli sadala vairākās zonās, lai ārsts saprastu, kur un cik daudz ādas jāapstrādā.

■ Gelu izmanto tiešai impulsa pārvadei, nevis lai mazinātu durstošu sajūtu. Taču, izmantojot jaunās paaudzes lāzerepilatorus, gelu nelieto.

CITI ŠOBRĪD LASA

■ Ārsts ar ierīci apstrādā ādas laukumu – procedūras ilgums ir atkarīgs no laukuma lieluma. Piemēram, abu kāju apakšstilbu lāzerepilācija ilgst aptuveni stundu.

■ Pēc procedūras uz apstrādātās ādas uzklāj pantenolu saturošu krēmu.

Iegaumē

■ Ja esi iecienījusi vaksāciju, neaizmirsti pēc tās lietot saules aizsargkrēmu! Vaksējot kājas, izrauj ne tikai matiņus, bet arī noplēš ādas virsējo raga slānīti, tāpēc tā kļūst daudz jutīgāka un uzņēmīgāka pret sauli.

■ Saulainās un karstās dienās pēc matiņu likvidācijas lieto saules aizsargkrēmu ar SPF 50. Tas pasargās ādu no apdegšanas un neļaus veidoties nevēlamai pigmentācijai.

■ Neatkarīgi no matiņu likvidācijas metodes uz gaišākas ādas rezultāts būs labāks nekā uz pārsauļotas un brūnas ādas.

■ Ja pēc matiņu likvidācijas bieži veidojas iekaisumi, pēc vaksācijas, skūšanās vai depilācijas āda jādezinficē, piemēram, ar spirtu saturošu kliņģerīšu tinktūru, bet jāraugās, vai tā neizraisa alerģisku reakciju. Ūdeņraža pārskābe šeit nelīdzēs, tā ādu var apdedzināt.

■ Pēc matiņu likvidācijas izvairies no sportiskām aktivitātēm, kurās pastiprināti svīsti, no pirts apmeklējumiem, baseiniem un cieša apģērba. Tas var veicināt baktēriju vairošanos vai iekļūšanu traumētajā ādā.

■ Nelikvidē matiņus uzreiz pēc pirts, sauļošanās, baseina apmeklējuma vai masāžas. Nogaidi aptuveni piecas dienas, līdz āda nomierinās un nav tik jutīga.

Reklāma
Reklāma

■ Pēc procedūras lieto mitrinošus krēmus, bet trīs dienas pēc vaksācijas vai citām matiņu likvidācijas metodēm āda ir jāskrubē, lai atbrīvotos no liekās raga kārtiņas.

! Vaksējot un epilējot regulāri tiek traumētas matu saknītes, tāpēc atsevišķi matiņi ar laiku vairs neataug.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.