Mazāk zināmas matiņu likvidēšanas metodes 0


Elektroepilācija – matu saknītes iznīcina ar elektrisko strāvu. Speciālists mata folikulā ievada smalku adatu, caur kuru vada elektriskās strāvas lādiņu. Strāva noārda folikulu, un turpmāk matiņu augšana ir apgrūtināta, ar laiku tie vairs neataug. Efektīva, taču ilgstoša un sāpīga procedūra. Tā var radīt apdegumus, apsārtumu, iekaisumu un pat rētas.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šo 5 vārdu īpašnieki liek sievietēm justies kā septītajās debesīs
Kokteilis
FOTO. Skolas direktors sašutis par Eirovīzijas “dibenu” vērtībām: “Ja Dons būtu skūpstījis kādu vai laizījis grīdu, tad noteikti ierakstītos standartā” 159
Kokteilis
10 iemesli, kāpēc japāņi “nenoresnē” 7
Lasīt citas ziņas

Ultraskaņas epilācija – pirms procedūras veic vaksāciju, bet pēc tam ādu apstrādā ar speciālu želeju, ko ar ultraskaņas starpniecību nogādā ādas dziļajos slāņos. Želejā esošās molekulas vai joni kavē šūnu dalīšanos un matiņu augšanu.

Enzīmu epilācija – matiņus likvidē, izmantojot enzīmu saturošu preparātu. Arī pirms šīs procedūras matiņi jāizrauj – jāepilē vai jāvaksē. Pēc tam uz ādas uzklāj enzīmu saturošu līdzekli. Enzīmi nonāk matu saknēs un aptur to augšanu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Lāzeros ir iestrādāti īpaši akmeņi, piemēram, aleksandrīts, rubīns vai neodīmijs, caur kuriem iet stars un impulss. No akmens atkarīgs tas, vai lāzers spēs iedarboties uz gaišiem, tumšiem, rudiem, bieziem, plāniem vai pūkainiem matiņiem. Diemžēl pagaidām lāzers netiek galā ar sirmiem matiņiem – tajos trūkst pigmenta.

Izlemjot par labu lāzerepilācijai, būs jāatsakās no sauļošanās un solārija apmeklējumiem. Iesauļotai ādai rezultāti nebūs tik labi kā gaišai ādai, turklāt ir risks gūt apdegumus. Ja pēc lāzerepilācijas sauļojas, ir liela iespēja rasties pigmentācijas plankumiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.