Foto – Fotolia/redpepper82

Ej dabā un ļauj bērnam nogaršot 0


Augi, kurus var ēst, ir tik daudz. Latvijā esot 300 ēdamu sugu! “Tie nedaudzie Latvijas augi, kas ir indīgi, ir jāpazīst vecākiem un tos tāpat kā dekoratīvos (piemēram, zirņu ziedi ir ēdami, puķuzirņus nedrīkst ēst) bērniem nedod,” norāda Bērziņa-Bērzīte. Pārējos – ļauj bērnam pagaršot.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Onkologi nosauc pārtikas produktus, kurus būtu tūlīt jāpārtrauc lietot uzturā, ja grib izvairīties no vēža 47
Kokteilis
FOTO, VIDEO. “Tu esi mūsu uzvara!” Dons ierindojas 16. vietā, uzvaras laurus Eirovīzijā plūc Šveices pārstāvis Nemo 107
Kokteilis
VIDEO. Eirovīzijas uzvarētājs Nemo pāris minūtes pēc triumfa saplēš savu stikla mikrofonu 2
Lasīt citas ziņas

Fuj! Nebāz mutē! – tas ir vienkāršākais veids, kā mēs bērnus jau mazotnē atradinām no zaļumu ēšanas. Ja viņš nedrīkst pagaršot to pienenes lapiņu, tad kāpēc, lai viņš ēstu dilli, ko mamma viņam nolikusi uz šķīvja?

Un, interesanti, ka laukā, svaigā gaisā tie zaļumi bērniem garšo krietni labāk nekā mājās, smuki salikti salātu bļodās. Pusdienu šķīvī zaļie salāti bieži neizraisa pārāk lielu interesi, bet, tikko noplūktu gārsiņu, viņi mīļuprāt nogaršo un ēd.

CITI ŠOBRĪD LASA

Atceros, kā pērn Elza ar baudu grauza liepu pumpurus un mazās lapiņas. Mīkstas, sulīgi zaļā krāsā. Īsts našķis! Vēl pēc Jāņiem viņa veda draudzenes pie liepas, teikdama, šīs lapas var ēst, tās ir ļoti garšīgas. Tad sekoja neliela vilšanās, ka paaugušās tās vairs nav tik gardas. Bet nekas, jo vasarai ir savi vasaras ēdamprieki. Tikmēr gardām mutēm ēdam pavasari!

Pieci top augi, ar kuriem bērnus iepazīstināt pavasarī

Dodoties kopīgās pastaigās vai dzīvojoties lauku mājas pagalmā, zaļumu meklēšanu var izvērst par aizraujošu ekspedīciju. Kā mazajiem patīk, ka tur laukā – mežā, pļavā – var atrast kaut ko ēdamu!

  • Zaķkāposti;
  • Liepu pumpuriņi un lapiņas;
  • Pienenes;
  • Jaunās gārsiņas;
  • Nātres.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.