Foto – Shutterstock

Reklāmas noteikumi 0


Arī reklāmā jābūt ietvertai informācijai par enerģijas dzērienu pārmērīgas lietošanas negatīvajām sekām. Informācijai jāatvēl vismaz 10% no konkrētās reklāmas apjoma, tā jāizvieto reklāmas apakšējā daļā ar melniem burtiem uz balta fona, turklāt burtu izmēram jābūt tādam, lai uzraksts aizņemtu lielāko tehniski iespējamo daļu no tekstam paredzētā laukuma.

Reklāma
Reklāma
13 pazīmes, kas liecina – tavs partneris ir “toksisks” un zog tavu laimi 9
Ukrainas galvenais izlūks palika dzīvs – detaļas, kā Kijivai izdevās izjaukt “Putina vilku suņa” atentātu pret Budanovu
Krimināls
Jūrmalā pazudusī māte ar mazuli atrasti sveiki un veseli 32
Lasīt citas ziņas

Enerģijas dzērienu reklāmu vai audio un audiovizuālus komerciālus paziņojumus aizliegts adresēt personām, kuras ir jaunākas par 18 gadiem, kā arī aizliegts tajos izmantot nepilngadīgas personas. Šādi komerciālie paziņojumi ir aizliegti elektronisko plašsaziņas līdzekļu raidījumos, pirms vai pēc tiem, tāpat nav atļauta enerģijas dzērienu reklāma presē, kuras mērķauditorija ir nepilngadīgie.

Enerģijas dzērienu reklāmā aizliegts radīt iespaidu, ka šie dzērieni tiek lietoti:

CITI ŠOBRĪD LASA

• piedaloties sporta sacensībās, veicot individuālas vai organizētas aktivitātes fiziskās veselības saglabāšanai vai uzlabošanai, kā arī slāpju remdēšanai šādos pasākumos;

• kopā ar alkoholiskajiem dzērieniem.

UZZIŅA

Eiropas Pārtikas nekaitīguma iestādes 2015. gada atzinumā teikts, ka Eiropas Savienības valstīs pēdējā gada laikā enerģijas dzērienus visvairāk savā uzturā iekļāvuši bērni vecumā no 10 līdz 18 gadiem, no tiem 41% lietotāju šos dzērienus izmantojuši saistībā ar fiziskajām aktivitātēm un nereti kopā ar alkoholu.

SVARĪGI

• Enerģijas dzērienu reklāma aizliegta izglītības iestādēs un uz šo iestāžu ēkām un būvēm.

• Administratīvo pārkāpumu kodeksa 155. panta astotajā daļā par enerģijas dzērienu pārdošanu nepilngadīgajiem uzliek naudas sodu – pārdevējam no 140 līdz 175 eiro, bet juridiskajām personām no 350 līdz 700 eiro.

KONSULTĒJUSI JURISTE KRISTĪNE KRĒSLIŅA

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.