Foto: Shutterstock

Garšīga uzkoda! Pildīti tomātiņi ar “Ricotta” sieru 1

“Praktiskais latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Reklāma
Reklāma
Viedoklis
Krista Draveniece: Puikam norauj bikses, meitai neļauj pačurāt. Kādi briesmoņi strādā mūsu bērnudārzos? 115
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa.” Vai varētu aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri? 400
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
Lasīt citas ziņas

Tomāti ir vieni no tiem dārzeņiem, kas nopērkami veikalu plauktos cauru gadu. Turklāt no tomātiem var gatavot ne tikai salātus un tos pievienot arī siltajos ēdienos un zupās, no tiem var pagatavot arī ļoti garšīgas uzkodas. Piemēram, šo!

Pildīti tomātiņi ar “Ricotta” sieru

Sastāvdaļas:

• 1 kg tomātu
• 400 g “Ricotta” siera
• 2 tējkarotes olīveļļas
• 2 ķiploka daiviņas
• 2 ēdamkarotes citrona sulas
• Saišķis bazilika
• Sāls, Kajennas pipari

Pagatavošana:

CITI ŠOBRĪD LASA

1. Nomazgā tomātus, nogriež tiem micītes – trešdaļu no augšas – un uzmanīgi izņem mīkstumu.

2. Sieru sajauc ar olīveļļu, ķiploku sasmalcina un iemaisa rikotas masā.

3. Noņem bazilika lapiņas no kātiņiem. Dažas atstāj dekorēšanai, bet pārējās smalki sagriež, pievieno siera masai, pēc garšas pieliek sāli un piparus.

4. Ar siera masu pilda tomātus, dekorē ar bazilika lapiņām.

5. Aprasina ar citrona sulu. Punktiņš uz “i” – mazliet ieslīpi uzliek tomāta micīti.

6. Kajennas pipari piešķir pildījumam pikantumu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.