Foto: Pexels

Izcilam brīvdienu ēdienam! Kalmāra gredzentiņi ar kokosriekstu pienu, kariju, ķiršu tomātiņiem un kabaci 0

Brīnišķīga recepte indiešu virtuves garšu notīs! Kopā ar tikko vārītiem rīsiem šis ēdiens var kļūt par nopietnu konkurentu jūsu mīļāko ēdienu sarakstā.

Reklāma
Reklāma
Šausminošs atklājums Latvijā: dzīvoklī atrasta sieviete, kas mirusi pirms 4 gadiem
Drošākās un nedrošākās Latvijas pilsētas, kur atrasties “X” stundā: mākslīgā intelekta prognoze
Kokteilis
10. jūlijā mūs apspīdēs Briežu pilnmēness – tas īpašā veidā ietekmēs visas zodiaka zīmes
Lasīt citas ziņas

Kalmāra gredzeni ar kokosriekstu pienu, kariju, ķiršu tomātiņiem un kabaci

Sastāvdaļas mērcei:

Viens vidējs sīpols
Svaigs ingvers – 20 grami
Ķiploks – 2 daiviņas
Karija pulveris – 2 tējkarotes
Viens neliels kabacis
Kokosriekstu piens – 400 ml
Kalmāru gredzeni (saldēti) – 700 grami
Ķiršu tomātiņi – 150 grami
Augu eļļa – 2 ēdamkarotes
Viens vidējs citrons
Sāls un pipari pēc garšas

Piedevas:

Rīsi pēc izvēles

Pagatavošana:

CITI ŠOBRĪD LASA

Kalmāriem jābūt “gredzentiņos” – ja izmantosiet gaļu no vesela kalmāra, tas jānotīra un jāsagriež gredzenos. Veikalos saldētajos produktos ir jau nopērkami gredzenos sagriezti kalmāri.

Smalki sagriež sīpolu, čiploku un ingveru.

Kabaci sagriež salmiņos. Tomātiņus – uz pusēm. Ja izmanto parastos, nevis ķiršu tomātiņus, tad tos sagriež kubiciņos.

Paralēli uzliek vārīties rīsus.

Dziļā pannā uz vidējas uguns uzkarsē 2 ēdamkarotes augu eļļu. Liek cepties sagrieztos sīpolus, ķiploku un ingveru. Apmaisa un cep dažas minūtes līdz sīpoli kļūst viegli, zeltaini brūni.

Pievieno karija pulveri un kabaci – visu kārtīgi samaisa un turpina cept.

Pievieno kokosriekstu pienu. Pievieno dažas tējkarotes (pēc garšas!) izspiestas citrona sulas un sāli, piparus – pēc garšas. Visu kārtīgi samaisa.

Ļauj uzvārīties un uz lēnas uguns turpina vārīt vēl 5-6 minūtes. Pievieno kalmāru.

Samaisa un turpina sutināt vēl 3 minūtes. Pēc tam pievieno tomātus un ļauj pavārīties vēl aptuveni 1 minūti.

Ņem nost no pannas un pasniedz ar karstiem rīsiem. Labu apetīti!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.