Kārlis pēc negadījuma
Kārlis pēc negadījuma
Foto – no Kārļa Hvaleja albuma

Nenomirt no sāpēm 1

Steigšus tika izsaukti mediķi. Puiši iecēla asiņojošo draugu mašīnā un veda pretī ātrajiem, kas brauca no Alūksnes. Vietējā slimnīcā ieteica cietušo vest uz Rīgu, jo valsts līdzekļi beigušies, nevarēšot veikt tik sarežģītu operāciju.

Reklāma
Reklāma
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā!
“Es pat nespēju iedomāties, ka pieaugušai sievietei var kaut ko tādu teikt” – sieviete vilcienā piedzīvojusi nepatīkamu izturēšanos no diviem pusaudžiem
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 20
Lasīt citas ziņas

Mamma sēdās savā mašīnā un sekoja ātrajiem uz Gaiļezera slimnīcu. Tajā naktī puisi glābuši 22 ārsti. Šāviņš bija sadragājis galvu un seju, iestājusies paralīze.

“Ārsti operatīvi palīdzēja. Taču neko nesolīja, nedeva ne procentu, ka dēlam izdosies izdzīvot. Vēlāk sacīja, ka, visdrīzāk, viņš nekad nevarēs staigāt… Nekas cits neatlika, kā būt blakus, lūgties, ticēt un cerēt,” – atceras mamma.

CITI ŠOBRĪD LASA

“Pirmās 14 dienas mani turēja mākslīgajā komā. Kā teica ārsts, tas bija vajadzīgs, citādi es sāpēs varētu nomirt. Pirmā reize, kas ataust atmiņā, – paveru acis, blakus stāv mamma. Man nedarbojās balss saites, kaklā bija ievietota caurulīte elpošanai. Ar lūpu kustībām vaicāju, kas ar mani noticis, jo nesapratu, kāpēc tā guļu, kur esmu. Mamma īsumā izstāstīja. Apzināties notikušo bija baisi,” klusināti stāsta Kārlis.

Vēlāk ārsti lēsa, ka kustības tomēr atgriezīsies, tikai nav zināms, kādā apjomā. Kārlis pasmaida un braši vicina labo roku – atjaunojušās gandrīz pilnībā.

Putenim nepaveicās

Liktenīgais Jaungads nesa smagu ziņu visai Alūksnei. Jauniešu vidē drīz vien visi uzzināja, ka Putenis saspridzinājies. Šādu iesauku Kārlis ieguva jau bērnībā.

Mazotnē viņš trenējās džudo cīņā. Sporta pulciņā svinēja Ziemassvētkus, uzveda ludziņu par eglīti. Kārlim vajadzēja taisīt sniegu.

“Skrēju apkārt ar groziņu un mētāju vates pikučus. O, putenis! Tā radās iesauka. Džudo trenējās vairāki puikas no Bejas, iesauka nāca līdzi uz skolu. Arī tehnikumā mani saukāja par Puteni. Esmu pieradis.”

Kārlis pabeidza Priekuļu lauksaimniecības tehnikumu, kur izmācījās par mehāniķi, pēc tam izlēma studēt lauksaimniecības enerģētiku, iestājās Lauksaimniecības universitātē Jelgavā. Puisis priecājās, ka tika budžeta grupā. Sapņoja, kā Latvijas laukos ienāks saules paneļi un vēja ģeneratori, mūsdienu tehnoloģijas. Dzīve bija saplānota. Taču viņš paspēja mācīties vien pusi pirmā kursa – atgadījās nelaime.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.