Maiga, bet iedarbīga pieskārienu tehnika 0

Osteopātijā izmanto pieskārienu tehniku, ar vieglu uzspiešanu vai kustībām panākot vajadzīgo orgānu līdzsvarošanas efektu. Tā nav enerģiju plūsmu regulēšana, kā varbūt varētu likties. Osteopāta darba instruments ir jutīgumā ļoti trenēti pirksti, taču, lai zinātu, kur, kā un kāda veida kustības veikt, ir izcili jāpārzina cilvēka anatomija, biomehānika, fizioloģija un citas disciplīnas. “Anatomiju un fizioloģiju bija jāmācās no jauna kā vienu veselumu,” atceras ārste osteopāte Anda Polna, kuras pirmā specialiazācija ir pediatrija.
Osteopātija var palīdzēt gan autonomi, gan kopā ar citām ārstniecības metodēm. Ne viens vien tradicionālais ārsts iesaka saviem pacientiem izmantot šo metodi.
Daudzi zina, ka, izmantojot osteopātiju, ārstē osteohondrozi vai galvassāpes, taču tās iespējas ir daudz plašākas gan pieaugušo, gan bērnu ārstēšanā.
Diagnostiku osteopātijā veic, gan iztaustot ķermeni, gan iztaujājot un vizuāli novērtējot pacientu, lai nevis tikai cīnītos ar simptomiem, bet pirmām kārtām atrastu patoloģiju un novērstu to. Anda Polna osteopātiju īpaši iesaka bērnu ārstēšanā – jo agrāk sāk organismu līdzsvarot, jo labāki rezultāti. Kamēr mazulis vēl nestāv kājās, kāda orgāna vai ķermeņa asimetriju novērst ir vieglāk. Ja tas nav izdarīts šajā vecumā, vēlāk, kad bērns jau stāv un staigā, gan iepriekšējās asimetrijas dēļ, gan nu arī gravitācijas spēku ietekmē stājas un dažādu ķermeņa sistēmu līdzsvars būs traucēts. Tā korekcijai būs nepieciešams ilgāks darbs. Tāpēc pirmā vizīte pie osteopāta var būt profilaktiska, lai laikus pamanītu iespējamas problēmas ķermeņa uzbūvē, tā centrālajā asī.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.