Foto – Fotolia

6. Vai jūs pieļaujat, ka dotos uzdevumus “saņemat atpakaļ”? Ja jau esat uzticējusi uzdevumu, tad neielaidieties izvērstās pārrunās par to ar līdzstrādniekiem, kas patstāvīga darba vietā centīsies izmantot jūsu palīdzību. 0

7. Vai protat sacīt “nē”? Vienmēr jābūt gatavai dot uzdevumus padotajiem, prasīt atbildību. Tomēr arī te jāprot sacīt “nē”, citādi pārāk daudz laika paies pāradresējot uzdevumus un izskaidrojot, kā tos izpildīt.

Reklāma
Reklāma
Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ
Kokteilis
15 saderīgākie zodiaka zīmju pāri: viņiem ir pa spēkam radīt ideālu ģimeni 8
Uz gājēju pārejas gandrīz uzbrauc Valsts prezidentam
Lasīt citas ziņas

8. Vai ievērojat paredzētos uzdevumu izpildes termiņus? Ja šajā jomā esat disciplinēta, tas uzlabos jūsu laika bilanci. Precizitāte un disciplīna arī ir laika ekonomijas līdzekļi.

9. Vai esat gatava negaidītām situācijām? Tām kritiskajām situācijām, kuras var paredzēt, der izstrādāt “kaujas plānu”. Steigā pieņemts lēmums var būt kļūdains un nest laika zaudē¬jumu, ko nevarēsit atgūt. Vadītājam jālemj pareizi arī neparastā situācijā.

CITI ŠOBRĪD LASA

10. Vai jūsu reakcija katrreiz ir mierīga un analītiska? Pēkšņa impulsīva rīcība nav ātras reakcijas izpausme. Rīcība, ko izsaukusi impulsīva reakcija, parasti ir kļūdaina. Paškontrole arī taupa laiku.


SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.