Foto – Shutterstock

Ājurvēdas speciāliste: Lietojot medu nepareizi, tas var kļūt par indi 0

Kāda ir medus vērtība ājurvēdas uzturā? Vai tas der visiem konstitucionālajiem tipiem? Zigrīda Rīgā

Reklāma
Reklāma
Trampam atliek bezspēcībā vien noplātīt rokas: Putins atdzīvina 3 klasiskās Kremļa taktikas
Mēs tāpat vien nepadosimies! Ukraina sāk gatavoties sliktākajam scenārijam
FOTO. VIDEO. “Tur ir ļoti daudz VUGD automašīnu, glābēji kaut kur skrien!” Aculiecinieks ziņo par biedējošu skatu galvaspilsētas centrā 16
Lasīt citas ziņas

Atbild ājurvēdas speciāliste Guna Vilka: “Ājurvēdas ieskatā medus ir zāles, tādēļ, lietojot nepareizi, tas var kļūt par indi. Klasiskais uzskats par medu it tāds, ka tas vienlaikus ir smags, auksts, rupjš, rūgts un salds. Tas sasaista audus, palielina Vātas došu, ārstē asins, Pītas un Kaphas problēmas. Vislabākais medus ir tas, kas ir eļļas un gī krāsā – no gaiši līdz brūngani dzeltenam. Vissmagākais medus ir tas, kurš ir baltā krāsā. Medus kļūst toksisks, kad to uzkarsē. Medu nevajadzētu lietot cilvēkiem, kas atrodas lielā karstumā, piemēram, karstā laikā, pirtī. Ājurvēdā ir uzskats, ka toksīni, kas radušies no nepareizas medus lietošanas, ir grūti izvadāmi no ķermeņa. Toksīni parasti ir auksti, un terapijā, pievadot karstumu, tie tiek izšķīdināti un izvadīti. Savukārt ar medu ir otrādi – pievadot karstumu, tā toksiskā iedarbība pastiprinās.”

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.