Foto no health.mail.ru

Cilvēki man nepazīst, un es par to “kaifoju” 0


Nē, es nejūtu skaudību, draugi, kolēģi un ģimene mani ļoti atbalsta. Tikai vīrieši sociālajos tīklos dažreiz raksta komentāros zem bildes: “Agrāk bija labāk!” Nē. Man nebija labāk. Es jūtos ērti tagad manā jaunajā ķermenī. Pirms gada mani uzaicināja kļūt par modeli dizaineru apģērbu veikalā. Vai es varēju iedomāties, ka gandrīz četrdesmit gados, strādājot apdrošināšanas uzņēmumā, kļūšu par zīmola modeli? Starp citu, es vairs ikdienā nekrāsojos: agrāk centos izcelt acis, bet tagad tās tāpat ir labi redzamas!

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šo 5 vārdu īpašnieki liek sievietēm justies kā septītajās debesīs
Kokteilis
FOTO. Horvātijas pārstāvis patīkami pārsteidz pasauli, atklājot savu Eirovīzijas favorītdziesmu
Kokteilis
FOTO. Skolas direktors sašutis par Eirovīzijas “dibenu” vērtībām: “Ja Dons būtu skūpstījis kādu vai laizījis grīdu, tad noteikti ierakstītos standartā” 159
Lasīt citas ziņas

Ko mums nolaupa liekie kilogrami? Ne tikai veselību (agrāk lietoju zāles pret augstu asinsspiedienu, tagad esmu par tām aizmirsusi), bet pašapziņu, un, iespējams, karjeru. Cilvēki bieži neatpazīst mani – man tas patīk. Kad cilvēki man jautā, ko man deva novājēšana, es saku: laimi, vienkārši laimi.

Ko saka dietologs?

Tievēšanas pieredzi komentē ārstē-dietoloģe Nurija Dianova.

CITI ŠOBRĪD LASA

Vispirms jāatzīmē Olgas izturība un neatlaidība, kas noveda pie izciliem rezultātiem! Olgai bija patoloģiska aptaukošanās un ļoti zema fiziskā aktivitāte. Bāzes kaloriju apmaiņa bija aptuveni 1900 kilokaloriju. Pēc meklējumiem viņa atrada efektīvu, bet diezgan stingru svara zuduma metodi – izmantot kaloriju skaitītāju. Es gribētu atzīmēt, ka straujais svara kritums bija nefizioloģisks!

Pasaules Veselības organizācija iesaka samazināt svaru 2-4 kilogramiem vai līdz 5% no sākotnējās ķermeņa masas mēnesī. Ātrāks process var novest pie hronisku slimību paasinājuma, endokrīnās sistēmas traucējumiem, problēmām ar kuņģa-zarnu traktu, estētiskiem ādas defektiem (āda tik strauji nevar sarauties). Turklāt šādos gadījumos svara zudums rodas arī uz muskuļu masas rēķina.

Garām palaista iespēja: ātrāk uzsākta nodarbošanās ar sportu, kas sniedz tikai priekšrocības, ja vien uzturs ir pareizi sastādīts gaidāmajam enerģijas patēriņam. Tieši fiziskās aktivitātes ļauj pielāgot diētu, aktivizē vielmaiņu kopumā un jo īpaši muskuļos; palielina endorfīnu līmeni; koriģē figūru, savelk ādu. Galvenais ir izvēlēties organismam patīkamu režīmu un slodzi. Un, iespējams, vissvarīgākais: ja aptaukošanās ir patoloģiska, svaru nepieciešams zaudēt speciālista uzraudzībā.

Ko saka plastiskais ķirurgs?

Pieredzi komentē estētiskās plastiskās ķirurģijas ķirurgs Danila Kuzins.

Satriecošs stāsts par savu transformāciju – morālo un fizisko. Es gribu atzīmēt, manuprāt, atslēgas momentus stāstā par Olgu. Motivācija, dažreiz pat pārmērīga, kas pārauga milzīgā interesē par sevi, drosme un pārliecība par savu rīcību ļāva viņai izlemt kardināli mainīt izskatu, sasniegt mērķi, un, pats svarīgākais, gūt no tā prieku.

Par plastiskajām operācijām Olga stāsta it kā garāmejot. Bet operācijas patiesībā ir diezgan nopietnas un ķirurgam situācija nebija viegla. Esmu pārliecināts, ka ļoti pozitīvā un konstruktīvā pacientes pieeja ļāva ārstam tikt galā ar uzdevumu perfekti.

Reklāma
Reklāma

Plastiskā ķirurģija pacientiem pēc milzīgā svara zuduma – tas ir atsevišķs virziens. ASV tas ir ļoti attīstīts. Krievijā, protams, visas procedūras (ķirurģijas un terapijas) pārzina pilnībā, bet, to kuri vēlas un ir gatavi iet tam visam cauri nav tik daudz.

Pēc tik daudzu kilogramu (ātri vai lēni) zuduma āda un audi nespēj pilnībā atjaunoties un sarauties; āda un mīkstie audi (nervi, taukaudi, muskuļi) zaudē savas sākotnējās īpašības.
Bieži vien pēc liela svara zuduma nepieciešama vēdera, muguras un sēžamvietas, augšstilbu pievilšana, krūšu formu un apjoma atjaunošana, plecu pievilkšana, atjaunojošas operācijas uz sejas un kakla u.c. Gandrīz ikvienam, kurš ir ievērojami zaudējis svaru, nepieciešama plastiskā ķirurģija.

Komplikācijas pēc operācijas, protams, var būt, bet ne biežāk kā līdzīgās operācijās cilvēkiem ar stabilu svaru. Olga pelnījusi milzīgu cieņu par noieto ceļu. Es domāju, ka viņa darīja absolūti pareizi, izlemjot par plastisko ķirurģiju.

Avots: health.mail.ru

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.