Mundrs rīta spēriens! Kā ārpus mājas izvēlēties veselīgāko kafiju? 0
Krista Draveniece

Foto: pexels.com

Veselīgu uzturu ievērot mājās ir daudz vieglāk – ja paši gatavojam, zinām cik daudz un kas maltītē iekļauts, taču skaidrs, ka kādreiz enerģiju iegūstam arī ceļā uz darbu vai pusdienas pasūtot kafejnīcā. Daudziem no mums ēšana ārpus mājas sākas jau no agra rīta, kas nav iedomājams bez karstas kafijas.

Reklāma
Reklāma
Samazina apetīti un paātrina vielmaiņu: 9 garšvielas cīņai pret lieko svaru
Tramps vaino Ukrainu kara sākšanā? ASV prezidents pārsteidz ar paziņojumu pēc sarunām Saūda Arābijā 31
“Krēslā tā kā kāds sēž, bet premjera nav” – Didzis Šmits skarbi kritizē pašreizējo premjeres rīcību
Lasīt citas ziņas

“Kafija pati par sevi ir veselīga, to ir atzinuši daudzi, faktu pierāda arī neskaitāmi pētījumi, bet svarīgi kā mēs kafiju dzeram, cik daudz un ar ko kopā!” TV24 raidījumā “Ēdiens kā zāles” saka uztura speciāliste Baiba Iskrova.

Foto: pexels.com
CITI ŠOBRĪD LASA

Kafija no veselīga produkta par ne tik veselīgu sāk palikt tad, kad dzērienam sākam pievienot kaut ko klāt, piemēram, saldo krējumu, māršmelovus, zefīrus, šokolādes un, protams, arī saldinātos sīrupus, kas īpaši populāri kafejnīcās.

Tiem kafijas mīļotājiem, kuri nevēlas uzņemt liekas kalorijas, kafija būtu jādzer pēc iespējas dabīgāka, tātad melna vai ar nedaudz pienu.

“Ja 250 ml kafijā ir apmēram piecas, sešas kalorijas, tad, pielejot sīrupu vai ieliekot pāris cukura karotītes, tā var izaugt līdz 400-500 kalorijām, līdz ar to galvenais jautājums – kā mēs kafiju baudām!” skaidro uztura speciāliste.

LA.LV Aptauja

Vai tu ikdienā dzer kafejnīcās iegādātas kafijas ar dažādiem papildinājumiem?

  • Jā, man garšo dažādi kafijai pievienoti sīrupi
  • Man garšo, kad kafijai klāt ir saldais krējums
  • Dažreiz atļaujot palutināt sevi, bet tad tā uz 100% ar māršmeloviem, sīrupiem, šokolādi un visu pārējo
  • Dzeru tikai kafiju ar pienu
  • Esmu melnas kafijas cienītājs

Reklāma
Reklāma

Dienā droši drīkst izdzert trīs 250ml tasītes kafijas dienā, bet svarīgi sekot līdzi krūzītes izmēram, šodien kafejnīcās pieejamas arī teju puslitra līdzi paņemamās krūzes.

“Reti kad es esmu dzirdējusi, ka kāds dzer puslitru melnas kafijas,” ironiski noteic Iskrova, papildinot, ka šādas kafijas parasti tiek papildinātas ar saldinātiem sīrupiem, šokolādi un citiem saldumiem, kas audzē ne tikai kalorijas dienišķajā kafijas krūzē, bet arī liekas krunciņas uz vēdera.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.