Foto – LETA

Kāpēc neiesaka ēst svaigu maizi? 0

“Kāpēc ārsts man neiesaka ēst svaigu, tikko ceptu maizi? Kas tajā slikts?”

Kokteilis
“Katrs drosmīgs lēmums nesīs rezultātus.” Astroloģe nosauc divas zodiaka zīmes, kurām tuvojas liela veiksme
RAKSTA REDAKTORS
“Cik ilgi šo tolerēsim Vecrīgā?” Rīdzinieci sadusmo uz ielām tirgoto preču sortiments
Kokteilis
10 lietas, ko darīja 80. gadu bērni un kas šokētu mūsdienu bērnus
Lasīt citas ziņas

Uztura speciāliste Jeļena Pavlova skaidro, ka svaigu maizi parasti neiesaka ēst, ja cilvēkam ir gremošanas sistēmas traucējumi, jo tā iedarbojas kairinoši, veicina pastiprinātu kuņģa skābes izdalīšanos. Šāda maize var izraisīt dedzināšanu, smaguma sajūtu, vēdera pūšanos.

Turklāt mīkstu maizi parasti nesakošļā tik rūpīgi, līdz ar to gremošanas fermentu darbs tiek apgrūtināts, jo jau mutes dobumā izdalās amilāze, ferments, kas sāk šķelt cieti.

CITI ŠOBRĪD LASA

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.