Foto – LETA

Kāpēc neiesaka ēst svaigu maizi? 0

“Kāpēc ārsts man neiesaka ēst svaigu, tikko ceptu maizi? Kas tajā slikts?”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Cilvēkiem ar vājiem nerviem nelasīt! Melnais horoskops visām zodiaka zīmēm
“Kad meita šo stāstīja, pat neticēju!” Degvielas uzpildes stacijā parādījusies noderīga iekārta 4
Veselam
Ārsts brīdina par 5 pazīmēm, kas var liecināt par bojātām aknām
Lasīt citas ziņas

Uztura speciāliste Jeļena Pavlova skaidro, ka svaigu maizi parasti neiesaka ēst, ja cilvēkam ir gremošanas sistēmas traucējumi, jo tā iedarbojas kairinoši, veicina pastiprinātu kuņģa skābes izdalīšanos. Šāda maize var izraisīt dedzināšanu, smaguma sajūtu, vēdera pūšanos.

Turklāt mīkstu maizi parasti nesakošļā tik rūpīgi, līdz ar to gremošanas fermentu darbs tiek apgrūtināts, jo jau mutes dobumā izdalās amilāze, ferments, kas sāk šķelt cieti.

CITI ŠOBRĪD LASA

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.