ĢIMENĒM 0

Nometne ” Vīru skola “

25.-30. jūnijs

Nometnē Vīru skola zināšanu apguve sākas ar teoriju.

Reklāma
Reklāma
7 produkti, kurus nedrīkst otrreiz sildīt: tie var nodarīt būtisku kaitējumu veselībai
TV24
Ar ko Lukašenko uzjautrinājis Slaidiņu: “Tur veči stūma ezi ārā ar visām adatām!” 12
RAKSTA REDAKTORS
“Mums nav kur iet! Noslēgšot gāzi un ūdeni!” Ogrē daudzīvokļu ēku atzīst par bīstamu un iedzīvotājiem nekavējoties liek pamest mājas 150
Lasīt citas ziņas

Uz nometni ” Vīru skolu ” aicinām puišus vecumā no 11 līdz 16 gadu vecumam. Atvērtas durvis arī pieaugušajiem! Tas nozīmē, ka nometnes ikdienā drīkst piedalīties arī puišu uzticības personas un vīrišķības paraugi – tēvi, patēvi, vectēvi, krusttēvi.

Sen senos laikos puiši pirmo iesvētītību īstu vīru kārtā piedzīvoja jau pusaudžu gados. Tiem bija jāmācās izprast kas ir vīrieša sūtība šajā pasaulē, jo vīri bija savas dzimtas aizsargi un balsts. Tagad puiši varonīgus cīnītājus, aizstāvjus un īstus vīrus biežāk redz datorspēlēs vai filmās. Kā būtu, ja mēs varētu iemiesoties šajos varoņos jau šovasar un pamēģinātu kā ir būt ĪSTAM VĪRAM?

CITI ŠOBRĪD LASA

To visu iepazīt aicina nu jau trešā puišu vasaras nometnē.

Topošiem vīriešiem ir daudz apgūstamu prasmju – uzņemties atbildību par saviem vārdiem, rīcību un darbiem, būt drosmīgam gan aizstāvot vājākos, gan savas idejas, pārvarēt kūtrumu un vēlmi padoties, uzņemties iniciatīvu un rīkoties, apzināties savu spēku un kontrolēt tā lietošanu, gudri izmantot iegūtās zināšanas, iepazīt savas bailes un tās pārvaldīt.

Ko mēs darīsim? Mazliet līdzīgas lietas, kuras tika darītas jau pirmajās nometnē, bet būs zināmas izmaiņas – nebūs tik liels uzsvars uz militārām lietām. Darbība vairāk norisināsies dabā un mežā; Apgūsim aktīvā tūrisma pamatus, izdzīvošanas prasmes dabā, būvēsim reālas meža mājiņas, meklēsim dārgumus, nodarbosimies ar geokešingu, pārvarēsim slinkumu, bailes, negribēšanu.

Runāsim arī par vīrietim svarīgām īpašībām un prasmēm mūsu tradicionālajās Ugunskura sarunās, uz kurām uzaicināsim arī kādu Īstu Vīru.

Katra nometnes diena noslēgsies ar sirsnīgām Ugunskura sarunām.

Runāsim par to, ka vīrišķības arī izpaužas attieksmē pret Sievieti, Meiteni, Dabu, Dzīvniekiem, ko nozīmē vīrišķība attiecībās ar apkārtējo pasauli. Ik pa laikam Ugunskura sarunās tiks uzaicināts piedalīties kāds interesants viesis, kurš dalīsies domās un stāstos par vīrišķību ar nometnes dalībniekiem.

Kur: Druvienas pamatskolā

Vairāk: raktuves.lv

* Zaļās Esības Dienas

13.-15.jūlijs
Zaļās, jo tā ir vasara – ziedoša, laimīga, silta, bezrūpīga un zaļa. Esības dienas, jo tās būs 3 dienas prom no ikdienas rūpēm, esot ar sevi, esot dabā, esot līdzcilvēku sabiedrībā, baudot kopābūšanu un dažādas dvēseliskas nodarbes. Tā būs iespēja atmest visu lieko, lai varētu dzīvot ar baudu, prieku, jūtot sevī pilnīgu mieru un harmoniju – tā lai pēc šīm 3 dienām Tu varētu izpaust Savu patieso Būtību!

Reklāma
Reklāma

Dažas no norisēm:
Sava spēka kroņa vai jostas radīšana šo dienu noskaņai / Ilze Dātava
– Neparasta iepazīšanās vienam ar otru un visu, ko darīsim šajās dienās / Inga Rancāne
– Balss atvēršanas nodarbības, ievads / Leilali
– JogaDisko & elektroniskās mantras / Sanita Dubrova un Dj Mike Discoid.
– Kundalini joga / Sanita
– Saspēle – Kopības spēks / Kaspars Meļņikonis.
– Ko par mūsu veselības stāvokli, vēlmēm, dzīves ceļu saka zemapziņa caur ēteriskajām eļļām / Ilze Dātava.
– Skaņas iedarbības uz mūsu fizisko, garīgo un emocionālo ķermeni / Inga Rancāne, Ida Iveta Platace
– Spēks un veiklība. Izaicinājums vīriem (lieliem un maziem) ar austrumu cīņas elementiem / Kaspars
– Transa dejas / Ida Iveta
– Uguns rituāls / Sandra
– Sadziedāšanās aplis / Leilali
– Gongu nakts

Svētdiena, 15.jūlijs

– Kundalini joga / Sanita

Bērniem:
Katru nometnes dienu ar bērniem kopā būs un vecākiem radošas atelpas brīdi dos Inta Grīnberga, radoša un sirsnīga pedagoģe, māksliniece. Kopā tiks piedzīvotas neskaitāmas aktīvas, jautras un radošas aktivitātes – māksla, rokdarbi, došanās piedzīvojumos, apkārtnes pētīšana, īsi pārgājieni, rotaļas, atjautības uzdevumi un citi.

Pasniedzēji: Inga Rancāne – Gongu, reiki meistare, mg paed. – skaņas terapija, gongu nakts; LEILALI – Sakrālā dziedātāja – balss atvēršana, sevis iepazīšana caur skanēšanu; Kaspars Meļņikonis – Kustību, cīņas māksla, komandu spēles; Sanita Dubrova – Kundalini skolotāja; Ilze Dātava – māksliniece, aromaterapeite; Santa Pedele – fotomāksliniece; Ida Iveta Platace – skaņas terapija, gongu nakts; Dj Mike Discoid – JogaDisko & elektroniskās mantras; Helēna Galvanovska – ajūrvediskā masiere; Inta Grīnberga – māksliniece, bērnu pedagoģe; Sandra Strēle – māksliniece, dziedniece, reiki meistare – uguns rituāls; Sandra Laganovska – gongs.

Kur: Zemgalā, ekoloģiskajā konferenču centrā “Lizari”

Vairāk: zeltaaplis.lv

* Intensīva attīstoša nometne “Radošais gars” – pieaugušiem un bērniem!

24. – 26.jūlijs

Radošās prakses ir dziļš aizraujošs un krāsām pilns ceļš, kā atklāt sevi no jauna! Trīs nometnes dienās mēs dosim jums – lieliem un maziem dalībniekiem – iespēju piedalīties talantu un radošā potenciāla attīstīšanas praksēs, rādīsim ceļus, kā satikt savu iekšējo radošo daļu un kā ar to sadarboties.

Gaidām gan vecākus ar bērniem, gan neatkarīgus pieaugušos, kam ir interese par radošajām un mākslas praksēm sevis vai savas profesionālās darbības attīstīšanai – programma ir elastīga, tajā būs vieta ikvienam! Katrs cilvēks ir lielā Radītāja izpausme, tādēļ mēs visi esam spējīgi radīt – katrs savā dzīvē, savā darbā, savās attiecībās.

Mēs varam radīt iztēlē un dzīvē, bet ne vienmēr redzam ceļu no iztēles uz dzīvi, ne vienmēr novērtējam to, kas mūsos top. Nometnē iemācīsieties saskatīt katrs savu vienreizīgumu un parādīt to pasaulei!

Nodarbību vadītājas – Sanita Aišpure-Dronka, Marija Blūma-Kauliņa, Agnese Grīntāle. Būs interesantas lekcijas pieaugušajiem psiholoģes Sanitas sniegumā. Iepazīsiet grafiskās dziedniecības metodes sistēmiskās dziednieces Marijas vadībā. Mācīsieties dabā saskatīt zīmes, ko tieši jums dod pasaule. Rītos un vakaros Agneses vadībā būs iespēja iekustināt ķermeni pārējām dienas praksēm.

Radoša kopā būšana dos iespēju būt jaunās lomās vienam priekš otra, ieraudzīt savu iekšējo dārgumu glavātavu, būt kontaktā ar iekšējā bērna daļu lielajiem un uz brīdi būt pieaugušākiem mazajiem dalībniekiem. Kopīgi veidosim ģerboni katrs savai ģimenei un lielo Mandalu no dabas materiāliem.

Bērnu programma veidota 4-12 gadu vecuma posmam. Vecāku nodarbību laikā bērniem sagatavota atsevišķa programma, bet būs arī visiem kopīgas nodarbības. Bērni ir dzimuši radītāji, mūsu loma ir pavērt durvis un parādīt virzienu savu spēju pielietojumam! Drošā un piemērotā vidē caur vizuālām un kinestētiskām aktivitātēm veicināsim visu maņu attīstību.

Kur: Tukuma “Sveikuļos”

Vairāk: sakartojumi.lv

* Nila Īles mūzikas studija aicina uz PERKUSIJU PLENĒRU 2018, no 06. – 12.augustam.

6.-12.augusts

Nila Īles perkusiju plenērs. Foto nilsilestudio.lv

Dalībnieki – visi, neatkarīgi no vecuma (bērni gan kopā ar vecākiem), kam tuvs radošums, māksla, ekspresija, pašizpausme, noteikti ne tikai profesionāli mūziķi, un nav obligāti jāmāk spēlēt kāds mūzikas instruments! Aicināti visi!

PERKUSIJU PLENĒRS – TAS NOZĪMĒ: Veselu nedēļu radošā veidā draudzēšanās ar citiem dalībniekiem ar dažādu eksotisku instrumentu palīdzību /// Iespēja iepazīties ar vairākiem meistariem, kuru vadībā varēsi izkopt perkusiju un citu tautu mūzikas instrumentu spēli /// Iemācīties sajust āfrikāņu ritmus un kustēties tajos /// Veidot kopīgas instrumentālas mūzi-kas un balss improvizācijas, izaicināt savu dabisko radošumu /// Brīvajā laikā polimērmāla mākslinieces Līvas Rudzītes vadībā varēsi piedalīties polimērmāla totēmu etnorotu meistarklasē /// Tev nekādā gadījumā nav jābūt muzikālam klasiskajā izpratnē.

Nila Īles perkusiju plenērs. Foto nilsilestudio.lv

Plenēra meistari:
Nils Īle (Latvija) – perkusijas
Abdoulaye Camara (Gvineja) –āfrikāņu deja un ritms
Vineta Lagzdiņa (Austrālija) – etnomuzikoloģija
Līva Rudzīte (Latvija) – polimērmāla totēmu etnorotas
Agnese Uzule (Latvija) – etnoperkusiju pamati, sapņu ķērāju meistarklase
Sandra Dzilna (Latvija) – rituālā māksla
Maija Sējāne Īle (Latvija) – etnoperkusiju pamati, mūzikas instrumentu gatavošana.
(Pasniedzēju saraksts vēl var papildināties)

Nila Īles perkusiju plenērs. Foto nilsilestudio.lv

Kur: Bevulēnos, Taurupes pagastā, Ogres novadā, (Starp ogri un Ērgļiem)

Vairāk: nilsilestudio.lv

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.