Foto – Shutterstock

Mēness iejaukšanās 0

Kad ir vēlēšanās atbrīvoties no kāda ziemā uzēstā liekā svara kilograma, nevar ignorēt dabas noteikto ritējumu. Bet pavasara trauksmē par Mēness fāzēm visbiežāk aizmirstas vai tās netiek uztvertas nopietni.

Reklāma
Reklāma
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 11
7 produkti, kurus nedrīkst otrreiz sildīt: tie var nodarīt būtisku kaitējumu veselībai 46
Dārzs
FOTO. Ziedu pārpilnā vietējā Holande! Daugmalē milzīgās platībās zied narcises un tulpes
Lasīt citas ziņas

Gravitācijas un enerģētiskā iedarbība ir atkarīga no leņķa, kādā Zemes pavadonis ir attiecībā pret Sauli. Visspēcīgāk fāžu maiņa ietekmē ūdeni, tādēļ pasaules okeānu krasta zonās vērojami bēgumi un paisumi.

Arī cilvēka ķermenī ir 70 – 80% ūdens, tādēļ tajā atspoguļojas Mēness fāžu maiņa un gravitācijas spēku ietekmē notiek tāda pati šķidruma uzvedība. Piedevām sievietes nevar nerēķināties arī ar savu ikmēneša ciklu – pirms menstruālā cikla sākuma organisms aiztur vairāk šķidruma, liekot maldinoši domāt, ka vainīga smalkmaizīte vai kādu dienu izlaista fitnesa nodarbība.

CITI ŠOBRĪD LASA

Jauna Mēness laikā no organisma aktīvāk tiek izvadītas kaitīgas vielas, tāpēc šajā fāzē ieteicamas atslodzes dienas un ir jālieto pēc iespējas vairāk ūdens vai zāļu tējas. Šķidrums šajā laikā paātrina un uzlabo vielmaiņu. Pilnmēness organismam sagādā stresu, ko vēl vairāk pastiprina bada sajūta, tāpēc ir liels risks liekos kilogramus. Taču svars samazinās, ja nav kārdinājuma mieloties ar saldumiem, sāļiem ēdieniem un baudīt alkoholu. Mēnesim dilstot, apetīte aug, bet svars īpaši nepalielinās. Šajā periodā pirtnieki iesaka attīrīšanās kūres ar karsēšanos saunā.

Mēness fāzēm viegli sekot līdzi pēc kalendāra, kurā tās atzīmētas. Talkā var ņemt arī speciālus astrologu sastādītus izdevumus, kas sniedz vēl sīkākus skaidrojumus, ņemot vērā zodiaka zīmi, kādā tobrīd atrodas Mēness.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.