Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls.
Foto: pexels.com

Pašdarināta ābolu sula mājas apstākļos – vienkārši, svaigi un garšīgi 0

Kad rudenī ābeles bagātīgi piepilda dārzus ar augļiem, nereti rodas jautājums, ko iesākt ar visu šo ražu? Viens no gardākajiem risinājumiem ir mājās pagatavot svaigu ābolu sulu.

Reklāma
Reklāma
Šausminošs atklājums: pazīstama mūziķa luksusa automašīnā atrod pirms pusotra gada pazudušas skolnieces līķi
Kokteilis
Mūžīgie vientuļnieki? Šo trīs zodiaku zīmju pārstāvji, visticamāk, nekad neapprecēsies. 3
Kokteilis
TESTS. Izvēlies kleitu ballei, un mēs pateiksim, kādu pirmo iespaidu tu par sevi radi
Lasīt citas ziņas

Nepieciešamie produkti:

  • āboli (vēlams no dārza – gatavi, bet ne pārgatavojušies);
  • nedaudz ūdens;
  • 2 katli;
  • siets;
  • tīra marle vai kokvilnas audums;
  • sterilizētas pudeles vai burkas sulas uzglabāšanai.

Pagatavošana:

1. Rūpīgi nomazgā ābolus un izgriez bojātās vietas.

2. Sarīvē ābolus.

CITI ŠOBRĪD LASA

3. Liek ābolu masu katlā un pievieno tik daudz ūdens, lai tas nosegtu augļus. Karsē tik ilgi, līdz āboli kļūst mīksti.

4. Novieto sietu virs cita katla un ieklāj tajā marli vai kokvilnas drānu. Ievieto nedaudz atdzisušo ābolu masu un, cieši saspiežot, izspied sulu.

5. Iegūto sulu uzsilda līdz aptuveni 80 grādiem, lai saglabātu vitamīnus un iznīcinātu mikroorganismus. Sulu ielej sterilizētās pudelēs vai burkās un aizvāko.

Sulu ieteicams uzglabāt vēsā un tumšā vietā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.