Nomierina ēdiena gatavošana. Man ļoti patīk manas mājas, kuras izjūtu kā miera ostu. Gan es, gan vīrs esam pārliecinājušies, ka lielisks stresa noņemšanas un relaksācijas veids, kā arī jaunrades process ir ēdiena gatavošana. Rosoties lēnām pārrunājam, kā gājis pa darbu, un tā dienā uzrautais temps pamazām noplok. Kad sēžamies pie galda, lai ēstu vakariņas, ir jau iestājies atslābums, sākas patīkamā vakara fāze. Jā, mājās mums viss grozās ap virtuvi, tur notiek dzīve. 0

Regulāri vingro. Bez fiziskām aktivitātēm nevaru iztikt, jo darbā ir jāsēž, un mugurai tas nepatīk. Gadus divdesmit aizrāvos ar augstas intensitātes vingrošanas nodarbībām – gāju uz aerobiku, stepu un ko tik vēl ne. Bet tad pienāca brīdis, kad lēkāšana apnika, laikam tās bija par daudz.

Reklāma
Reklāma
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 11
7 produkti, kurus nedrīkst otrreiz sildīt: tie var nodarīt būtisku kaitējumu veselībai 40
Kadirovam daudz nav atlicis – viņš mirst. Čečenijas līdera nāve var ievilkt Putinu jaunā karā 144
Lasīt citas ziņas

Izveidoju vingrojumu kompleksu, kas der muguras muskuļu stiprināšanai, un vismaz sešas reizes nedēļā to no rītiem izpildu. Uzkāpju arī uz velotrenažiera un paminu pedāļus. Kad vien ir tāda iespēja, dodos pastaigā. Ikdienā to sanāk darīt retāk, bet, kad esmu komandējumā ārvalstīs, daudz eju kājām. Sākumā galva ir pilna ar domām, bet tad, vērojot apkārtni, parkus, mājas, veikalu skatlogus, tās sakārtojas un kļūst lēnākas.

Klausās mūziku. Kādā fantastiskā lekcijā pensionēts kardiologs stāstīja par saviem novērojumiem un pētījumiem, ko mūzika dara ar cilvēku, bet it īpaši ar asinsspiedienu. Izrādās, ir melodijas, kas patīk teju visiem. Šo labsajūtu rada atskaņotā skaņdarba ritms jeb ritmu salikums, kas nomierina, arī normalizē asinsspiedienu. Par to daži vīpsnā, bet man šķiet, ka kaut kas tajā visā noteikti ir. Vai citādi varētu būt tā, ka miljoniem cilvēku pasaulē patīk viena un tā pati opera, kādas popgrupas vai cita žanra mūziķu radītā mūzika. Balstoties uz šo fenomenu, tiek veidotas arī Ziemassvētku melodiju koncertprogrammas. Tās dzirdot, daudzi jūtas apmierināti, tāpēc ar nepacietību gaida, kad atkal skanēs šīs dziesmas. Tā ka ir kaut kādi konkrētie ritmi, kas patīk visiem.

CITI ŠOBRĪD LASA

Man mājās fonā bieži skan mūzika, ko izvēlos pēc garastāvokļa. Ar prieku dodos uz operu un baletu, jo aizrauj klasiskā opera. Patīk, ka cilvēki jau iepriekš ir noskaņojušies izrādei, tādi drusku pacilāti un saposušies. Patīkami sastapties ar sen neredzētiem paziņām. Pat ja nesanāk nekādas garās sarunas, ir jauks kontaktēšanās mirklis.

Tiekas ar draugiem. Es neesmu vientuļniece, man vajag sabiedrību. Man ir brīnišķīgas draudzenes, ar kurām laiku pa laikam saskrienamies, lai izrunātu sieviešu lietas. Kopā ar viņām jūtos ļoti brīvi un komfortabli, turklāt zinu, ka draudzenes katru manu vārdu sapratīs tieši tā, kā ir, nemeklēs zemtekstus.

Vienmēr prieks ir tikties ar ģimenes draugiem. Tad gatavoju īpašas vakariņas, baudām tās, dzeram vīnu, ļaujamies nesteidzīgām sarunām. Valda jauka noskaņa, bet pēc tam man ir brīnišķīga sajūta.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.