Uzticēties savam kokam 0

Katram cilvēkam der zināt savu koku. Oktobrī Svaru zīmē dzimušajiem tas ir pīlādzis. Pie tā vēršos pēc padoma un palīdzības. Uzticos savam pīlādzītim.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 cipariem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro 15
Farmācijas gigants “AstraZeneca” atzīst, ka viens no tās Covid-19 vakcīnas blakusefektiem var būt pat nāvējošs 7
FOTO. Muskuļains torss! Pirmo reizi redzam Donu jaunajā Eirovīzijas tērpā 14
Lasīt citas ziņas

Mēs dzīvojam pilsētas centrā daudzstāvu ēkā, sētā aug vien pāris kociņu, taču tieši zem mūsu logiem slejas pīlādzis. Tā ir sagadīšanās, tomēr tāda svēta sakritība. Paskatos pa logu un saku – sveiks, pīlādzīt, mans dakterīt!

Ja mežā ieraugu pīlādzi, noplūcu ķekaru un odziņas notiesāju ar gardu muti, neraugoties uz sīvumu. Ziemai pīlādžus saldēju. Pēc tam blendēju spēcinošā kokteilī, miksēju kopā ar ķirbja sulu, klijām un linsēklām. Citreiz iznāk kā klopsītis, tad izēdu ar karoti. Lieku kopā arī pīlādzi un ingveru. Pieberu kaltētas nātres. Tās man vasarā atved jaunības draudzene no sava dārza. Izžāvēju un saberžu, ieberu burkās. Pievienoju gan kokteilim, gan salātiem, gan zupai. Nātre ir stiprs augs, satur daudz dzelzs. Nav vērts tērēties uztura bagātinātājiem, labāk katru dienu apēst sauju spēka – dzērvenes, pīlādžogas, medu, ķirbja un saulespuķu sēklas, linsēklas… Likt kopā trīs vai četrus dabas dotos vērtīgumus.

CITI ŠOBRĪD LASA

Man prieks, ka manā darbavietā, SPA centrā, arī izmanto pīlādža spēku. Pirts procedūrā ar skaisto nosaukumu Stiprais kurzemnieks no šīm latviskajām ogām gatavo maskas, bet pēršanās beigās cienā ar vitamīniem bagātu pīlādžu un smiltsērkšķu dzērienu.

36,6 °C viešņa INESE TALLE, aerobikas trenere SPA centrā La Daile

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.